Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Звернення Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації до керівників і працівників підприємств, установ, організацій та профспілкових організацій з підготовки проведення у районі заходів з нагоди Дня охорони праці

Опубліковано 27 квітня 2023 року о 10:27
фото

  

      Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці з метою привернення уваги світової громадськості до масштабів проблеми та до створення і просування культури охорони праці, яка може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

 

       Україною підтримано ініціативу МОП і 28 квітня відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 встановлено як День охорони праці.

 

        Мета заходу - це привернення уваги громадськості, органів влади, суб'єктів господарювання, громадських організацій до проблем збереження життя і здоров'я працівників та культури охорони праці в Україні.

 

       Зараз в історії нашої Батьківщини  особливий, вирішальний момент - українці відстоюють своє право жити, бути вільними та незалежними на своїй землі.  Небезпечно нині не тільки на виробництві чи на дорогах, але й удома, на вулиці, у громадських місцях, на шляху до більш безпечних територій.  Про безпеку свою і своїх близьких ми повинні дбати щосекунди, хоч би де ми не перебували. Особливо гострим це питання є не тільки для військових, а й для представників тих професій та громадських активістів, які нині на «передовій» - комунальників, волонтерів, працівників інфраструктурних підприємств, медиків.

 

       Збройна боротьба в Україні додала нових небезпечних чинників, яких раніше в нас не було. Нині працівникам доводиться виконувати службові обов’язки в екстремальних умовах війни.  А роботодавцям - приймати ці нові ризики війни, маючи обмежені можливості та способи мінімізації тяжкості наслідків, і при цьому вживати нестандартних заходів для виживання, збереження людей і засобів виробництва.

 

      Досягнення європейських стандартів життя, до яких ми прагнемо, неможливе без зміни свідомості у питаннях безпеки праці, зміни ставлення до питань власної відповідальності за безпеку життя та здоров'я.

 

      Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація звертається до всіх роботодавців, працівників, громадськості й наголошує на необхідності пам’ятати, що людське життя - це найвища соціальна цінність, і ніякими обставинами не можна виправити смерті людини. Повинні усвідомити та пам’ятати, що поліпшення умов праці та її безпека одночасно зберігають життя та здоров’я працівників.

 

      Просимо реальними справами проявити особливу турботу про потерпілих на виробництві,  допомогти їм та їх сім'ям  у вирішенні соціально-побутових, фінансових та інших проблем, гідно вшанувати пам'ять загиблих працівників.      

 

       Пам’ятаймо завжди, дотримання законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки це збереження найціннішого - людського життя, що дасть змогу дітям рости у повноцінних сім’ях і бути щасливими.

 

       Щиро бажаємо всім мирного неба, здоров’я, сил і натхнення заради Перемоги!  Бережіть себе і своїх рідних.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux