В райдержадміністрації відбулось засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва
Сьогодні, 22 березня, в приміщенні Голосіївської райдержадміністрації відбулось засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва, під час якої було проведено семінар про особливості проведення заходів державного нагляду (контролю) у сфері безпечності та якості харчових продуктів та захисту прав споживачів для роботодавців у сфері бізнесу, юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.
Під час засідання Координаційної ради доповідали представники Головного управління Держпродспоживслужби в м.Києві, ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві та Місцевого осередку Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу Громадської організації «Фортеця» у м. Києві та Київській області. Спікери ознайомили учасників про особливості проведення заходів державного нагляду (контролю) у сфері безпечності та якості харчових продуктів та захисту прав споживачів, погашення заборгованості із заробітної плати та забезпечення трудових прав працівників, легалізації заробітної плати, контролю за нарахуванням (виплатою) заробітної плати на рівні не нижче мінімальної та про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо питань підприємницької діяльності.
Нагадуємо, що відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку, діяльність яких пов’язана з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), з 20 вересня 2017 року зобов’язані запровадити систему аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP).
За інформацією відділу торгівлі та споживчого ринку РДА