Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Проведена нарада на тему: "Безпечне та здорове середовище - основний принцип та право на роботі"

Опубліковано 27 квітня 2023 року о 16:35

      27 квітня 2023 року Голосіївською районною  в місті Києві державною адміністрацією   проведено  нараду  та з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці  в районі на тему:  «Безпечне та здорове середовище - основний принцип та право на роботі».

      Мета проведення  наради - привернення уваги керівників підприємств до проблем збереження життя і здоров'я працівників, свідомого і відповідального ставлення до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням на виробництві.

     Привітальним словом, з нагоди   відзначення Всесвітнього дня охорони праці,   розпочав нараду Олександр Коломієць - перший заступник голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації наголосив, що функціонування дієвої системи запобігання виробничим ризикам і заохочення до створення безпечних і здорових умов праці, яка ґрунтується на принципах усунення небезпек, оцінювання, контролю та управління ризиками,  сприятиме підвищенню рівня захисту життя та здоров’я працівників,  формуванню культури безпеки та гігієни праці.

         Микола Федоренко - заступник головного редактора журналу «Охорона праці»  звернув увагу що  саме на роботодавців покладено обов’язок дотримання вимог з охорони праці, створення належних, нешкідливих і безпечних умов праці, легального оформлення трудових відносин.  Він також наголосив  що охорона безпеки праці являє собою систему збереження життя і здоров’я працівників у процесі трудової діяльності.

        Валерій Смолянець  - начальник відділу нагляду  на виробництві та на об'єктах підвищеної небезпекиЦентрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці розповів про зміни та інновації в нормативно-правових  актах з питань охорони праці.

        Віталій Гриценко  - головний спеціаліст відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві зауважив   на неухильному дотриманні  вимог законодавства про працю та вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Довів до відома присутніх   стан виробничого травматизму на підприємствах,  установах та  організаціях районів  м. Києва та  в Голосіївському районі,  проаналізував  причини настання нещасних випадків.

        Сергій Шумейко -   завідувач сектору з питань охорони праці Департаменту міського благоустрою   виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської  державної адміністрації) рекомендував приділити особливу  увагу присутніх на посиленні  заходів в  напрямку зниження  рівня  виробничого  травматизму, посиленню  інформаційної  та  роз'яснювальної  роботи - як один з пріоритетних напрямків діяльності районних адміністрацій. 

      Присутні мали змогу задати  питання  щодо проходження медичних оглядів, атестації робочих місць за умовами праці та отримати фахову відповідь.

      Підсумовуючи  роботи семінару-наради  було  акцентовано присутніх на  усвідомлене і відповідальне ставлення до питань охорони праці й промислової безпеки  як гарантію збереження здоров’я і життя працівників.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux