Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Холера – небезпечне інфекційне захворювання

Опубліковано 27 червня 2024 року о 13:08
фото

Людина може захворіти після вживання води чи їжі, зараженої бактерією Vibrio cholerae.

Джерелом збудника інфекції є людина, що захворіла, або носій вібріонів.

Холерний вібріон може жити:

  • у забрудненій воді при низьких температурах та у морській воді — 2 тижні і більше;
  • у харчових продуктах при кімнатній температурі протягом 2-5 днів;
  • на поверхні плодів і овочів в умовах сонячного освітлення впродовж 8 годин;
  • у кишківнику окремих річкових та морських тварин — декілька місяців.

Щоб уникнути захворювання, дотримуйтесь простих правил:

  • не купуйте продукти харчування, зокрема - рибу, у місцях стихійної торгівлі;
  • не купайтеся і не ловіть рибу у забруднених водоймах;
  • дотримуйтеся особистої гігієни, ретельно мийте руки перед тим, як брати чи готувати їжу, після відвідування туалету;
  • використовуйте чисту воду (за можливості бутильовану);
  • мийте овочі і фрукти перед вживанням;
  • ретельно проварюйте чи просмажуйте їжу перед вживанням.

(за інформацією Міністерства охорони здоров'я України)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux