Портал в режимі тестування та наповнення
Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

До Дня Хрещення Київської Русі-України в столиці відбудеться низка заходів

Опубліковано 26 липня 2017 року о 14:46

27 липня об 11.00 на Володимирській гірці Українською Православною Церквою буде звершений урочистий молебень за участю Предстоятеля, єпископату, духовенства та вірян УПЦ. Після молебня пройде Хресна хода від вул. Грушевського до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Цього ж дня, о 17.00 у Лаврі відбудеться урочисте Вечірнє богослужіння, а 28 липня о 9.00 – Божественна Літургія.

Окрім того, Українською Православною Церквою Київського Патріархату 28 липня з 10.00 до 11.45 буде проведена Божественна Літургія у Володимирському кафедральному соборі, потім пройде Хресна хода вулицями Володимирською та Трьохсвятительською до пам’ятника Святому рівноапостольному князю Володимиру Великому, де відбудеться урочистий молебень за участю Предстоятеля, єпископату, духовенства та вірян УПЦ-КП.

Із 27 до 30 липня Державна агенція промоції культури України проведе культурно-мистецьку акцію з нагоди святкування Дня Хрещення Київської Русі-України. У рамках заходу: концерти духовної музики біля музею «Золоті ворота» (29 та 30 липня, початок о 12.00), круглий стіл «Володимир землю зорав і розм’якшив, себто хрещенням просвітив», присвячений Хрещенню Київської Русі-України та 1000-літтю першої літописної згадки про Софію Київську (1017-2017) на території Національного історико-культурного заповідника «Софія Київська» (28 липня, початок о 14.00). Різноманітні акції, присвячені Хрещенню Київської Русі-України, пройдуть також у районах столиці. 
У зв’язку з проведенням заходів з 27 до 30 липня у центральній частині міста буде обмежено рух усіх видів транспортних засобів. А саме: 27 липня з 11.00 до 16.30 на вул. Трьохсвятительській (на відрізку від площі Михайлівської до Європейської), вул. Хрещатик (на відрізку від вул. Михайлівської до площі Європейської), Володимирському узвозі, Парковій дорозі (на відрізку від алеї Героїв Крут до вул. Михайла Грушевського), вул. Михайла Грушевського (на відрізку від вул. Шовковичної до площі Європейської). 28 липня з 12.00 до 13.30 на бульварі Тараса Шевченка (на відрізку від будинку №20 до будинку №14), вул. Володимирській (на відрізку від будинку №56 до площі Софійської), Володимирському проїзді. Окрім того, з 29 до 30 липня на вул. Ярославів Вал (від перетину з вул. Володимирською до перетину з вул. Лисенка).

На час обмеження руху буде внесено зміни у роботу маршрутів наземного пасажирського транспорту загального користування, шлях курсування яких проходить через місця проведення заходів.

За інформацією http://www.kreschatic.kiev.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux