Головна  →  Новини  →  22 листопада 2017

У рамках Громадського бюджету в наступному році буде реалізовано чотири проекти Голосіївського району

Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація вітає всіх активних киян, які запропонували своє бачення розвитку міста у рамках громадського бюджету та стали переможцями голосування.

Перше місце посів проект №73 «Голосіїв майбутнього (DistrictofKyivSmartCity)» за який проголосували 1641 особа.

Короткий опис проекту: Встановлення лавок з інтегрованими монокристалічними кремнієвими сонячними елементами (вбудованим акумулятором) та системи автономного вуличного освітлення (з автономною сонячною станцією),яке популяризуватиме серед мешканців мікрорайону новітні можливості у сфері енергоефективності, підвищить рівень мотивації до енергозбереження та створить умови для безкоштовного заряджання своїх портативних електронних пристроїв.

Мета проекту: Даний проект дасть змогу досягти значного рівня автономності в користуванні електричною енергією для заряджання портативних електронних пристроїв від електричної мережі та забезпечення освітлення мікрорайону в темну пору доби.

Другемісце посів проект №584 «Сита мобілка». За цей проект віддали свій голос 1050 осіб.

Короткий опис проекту: Проект "Сита мобілка" забезпечить громадські місця, в яких жителі міста проводять тривалий час у чергах, безкоштовними підзарядними станціями для мобільних телефонів. Це автомати з комірками, в яких знаходяться проводи для різних моделей телефонів та які закриваються на код. Крім того, автомати обладнані дисплеями, на яких можна транслювати соціальну рекламу бюджету участі та інших ініціатив.

Мета проекту: Забезпечення киян станціями з дротами для різних мобільних пристроїв для безкоштовної підзарядки мобільних телефонів в публічних місцях та створення рекламної площі для популяризації соціальної реклами та громадських ініціатив в рамках "Громадського проекту".

Третє місце посів проект №264 «Подаруй майданчик мрії дітям у власному дворі!». За цей проект віддали свій голос 832 особи.

Короткий опис проекту: Діти двору — принаймні 600 дітей з 4 багатоповерхівок — не мають можливості відпочивати та займатись спортом через відсутність дитячих, спортивних та ігрових майданчиків. Ті, що були облаштовані 14 років назад, вже непридатні. Пропонується на місці старих майданчиків облаштувати нові на радість дітям.

Мета проекту: Створити умови для гармонійного розвитку та комфортного і безпечного відпочинку дітей. Облаштувати гімнастично-ігровий майданчик для старших дітей та дитячий майданчик для найменших дітей. Сприяти підвищенню енергоефективності шляхом використання автономного освітлення на сонячних панелях.

Четверте місце посів проект №141 «Дитячий простір на вулиці Бурмистенка». За цей проект віддали свій голос 821 особа.

Короткий опис проекту: В Голосіївському районі міста Києва по вулиці Бурмистенка, 10 та 12 є два дитячі майданчики, які не придатні для експлуатації та є небезпечним, а тому, на них неможливо побачити дітей навіть влітку. Пропонуємо відновити дитячий простір зазначених житлових будинків, зробивши його яскравим, безпечним та зручним для дітей будь-якого віку.

Мета проекту: Облаштувати дитячий майданчик, який запам’ятається кожній дитині на все життя. Відповідний дитячий простір дуже важливий в житті дитини, адже саме там вона вчиться гратися з іншими дітьми, дружити, вирішувати конфлікти, ділитися, поступатися, допомагати, розуміти свої і чужі почуття тощо.

 інформацією  фінансового  управління Голосіївської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю