Головна  →  Новини  →  11 квітня 2017

В Голосієво увічнили пам'ять героя АТО В’ячеслава Левицького

В Голосієво увічнили пам'ять героя АТО В’ячеслава Левицького

11 квітня 2017 року у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №15 міста Києва (вул. Васильківська, 12-А) відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Левицькому В'ячеславу Миколайовичу - випускнику школи, воїну АТО, який героїчно загинув 14 листопада 2014 року під час обстрілу поблизу села Піски Донецької області.

У церемонії увічнення пам’яті героя взяли участь рідні та близькі загиблого, учасники бойових дій на сході України, представники Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації, районного управління освіти, Печерсько-Голосіївського об’єднаного районного у місті Києві військового комісаріату, педагоги та учні школи, мешканці району.

Право відкрити меморіальну дошку було надано учасникам бойових дій в зоні АТО.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Левицького В'ячеслава Миколайовича та всіх загиблих воїнів, які захищали незалежність нашої країни, та поклали квіти до меморіальної дошки.

******************

Левицький В’ячеслав Миколайович народився  7 грудня 1967 року у місті Києві. У 1975 році вступив до середньої школи № 15 міста Києва. Закінчив 8 класів у 1983 році. Потім вступив до професійного училища, де отримав спеціальність майстра з автоматизації та механізації виробничих процесів. Працював на багатьох підприємствах.

В’ячеслав Левицький, отримавши повістку, не вагаючись пішов захищати терени Україну у складі 93-ї окремої механізованої бригади.

Загинув 14 листопада 2014 року під час обстрілу поблизу села Піски Донецької області.

В’ячеслав Миколайович відчував людей, був чуйним, завжди безвідмовно допомагав усім, хто цього потребував. Піклувався про свою родину, маму, дітей, дружину. Він мав і твердий характер – тим що для нього було принциповим,ніколи не поступався, був прикладом справжнього, сильного, мужнього, розважливого, надзвичайно щедрого, з сильним почуттям людської гідності громадянина. Він був людиною, про яку кажуть: « Людина - душа!».

Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 

Слава Героям! Слава воїнам АТО! Слава Україні!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю