Головна  →  Новини  →  9 грудня 2016

В Голосієво відкрили Пам’ятний знак жертвам вірменського та українського народів

В Голосієво відкрили Пам’ятний знак жертвам вірменського та українського народів

Сьогодні в Голосіївському районі в сквері на розі вулиць Федорова та Великої Васильківської відкрито Пам’ятний знак невинним жертвам вірменського та українського народів. Участь у відкритті взяли голова Голосіївської райдержадміністрації Наталія Бондар, голова вірменської діаспори Голосіївського району Акоп Мартиросян, посол Вірменії в Україні Андранік Манукян, виконавчий директор Спілки вірмен України Давид Мкртчян, представники духовенства та громадськість району.

Звертаючись до присутніх, голова райдержадміністрації зазначила, що вірменський та український народи мають схожу трагічні сторінки історії, адже зазнали у XX ст. великих жертв від окупаційних та тоталітарних режимів. Представники духовенства освятили Пам’ятний знак, а всі присутні вшанували хвилиною мовчання жертв українського та вірменського народів.

Вірменська діаспора Голосіївського району м. Києва створена у 2006 році та налічує більше 2 тис. осіб. Діаспора бере активну участь у громадському житті не лише Голосіївського району, а й міста.

Аналогічний Пам’ятний знак буде встановлено і у столиці Вірменії – місті Єреван.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю