Головна  →  Оголошення  →  18 січня 2023

Оголошення про проведення громадського обговорення Управлінням освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації щодо відмови від імені закладів освіти району

Шановні мешканці Голосіївського району міста Києва! 

З 18 січня 2023 року  по 18 березня 2023 року Голосіївською районною в м. Києві державною адміністрацією проводитиметься громадське обговорення щодо відмови від імені закладів освіти  Голосіївського району.

Метою проведення громадського обговорення є вивчення пропозицій, зауважень щодо перейменування закладів освіти.

Учасниками громадського обговорення можуть бути фізичні особи, які мають право голосу відповідно до Конституції України та зареєстровані, або проживають на території міста Києва.

Заклади, які пропонуються перейменувати.

  1. Гімназію № 59 імені О. Бойченка міста Києва  на Гімназію № 59 міста Києва 
  2. Спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови №110 імені К. Гапоненка міста Києва на Спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови №110 міста Києва.
  3. Ліцей № 227 імені М.М. Громова міста Києва на Ліцей № 227 міста Києва.

Обгрунтування пропозиції:

Розпочавши  проти українського народу повномасштабну геноцидну війну російська федерація, тим самим, активізувала необхідність перейменування назв географічних об’єктів, об’єктів топоніміки населених пунктів та назв закладів освіти і культури, які пов'язані з державою-агресором, історією СРСР та іменами діячів науки і культури.

Перейменування, присвоєння  імені та відмова від імені закладів культури та освіти сприятиме звільненню української культури від ідеологічної спадщини країни-агресора та обмеженню присутності російської федерації в українському гуманітарному просторі.

Ви маєте змогу надати свої пропозиції щодо перейменування закладів освіти відправивши пропозицію на електронну адресу [email protected]

Надаючи пропозицію, обов'язково зазначайте П.І.Б. автора, адресу проживання, дати та року народження, номеру засобу зв'язку, підпису і дати, та надання згоди на обробку персональних даних.

Анонімні пропозиції не реєструються та не розглядаються.

Контактна особа – Миска Ольга Миколаївна, головний спеціаліст відділу загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації, роб. тел. (044) 258 07 79

Запрошуємо усіх зацікавлених взяти участь в обговоренні питання щодо перейменування бібліотек

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю