Головна  →  Безбар'єрність  →  13 жовтня 2021

«Довідник безбар’єрності» - нова етика спілкування

«Довідник безбар’єрності» - нова етика спілкування

У вересні перша леді Олена Зеленська презентувала  «Довідник безбар’єрності», який розроблений для того, щоб зафіксувати нові норми безбар'єрної мови та стати гідом з коректного спілкування.  

Структура Довідника включає в себе чотири розділи: «Складові безбар’єрності», «Правила мови», «Словник» та «Безбар’єрний календар».

На головній сторінці можна пройти тест, щоб перевірити власну толерантність та коректність. Також тут розміщені ілюстрації, які спеціально для проєкту створила художниця Ольга Дегтярьова. Вихід друкованої версії «Довідника безбар’єрності» з елементами шрифту Брайля заплановано навесні 2022 року.

Посібник доступний за посиланням.

Довідково. «Довідник безбар’єрності» є ініціативою і флагманським проєктом першої леді Олени Зеленської. Він створений у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, що виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами. Аналітичну та технічну підтримку проєкту надавала ГО «Безбар’єрність». Упорядниця Довідника – Тетяна Касьян, ілюстраторка – Ольга Дегтярьова. Партнерами проєкту виступили ДТЕК, Danone, Fairmont Grand Hotel Kyiv, Inka, 1+1 media, Доступно.UA, Happy Today.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю