Головна  →  Новини  →  30 липня 2020

Матеріали проєкту Генплану Києва вже коригуються відповідно до пропозицій киян, наступним етапом стануть громадські слухання

Матеріали проєкту нового Генерального плану міста Києва були передані замовнику – Департаменту містобудування та архітектури КМДА. Наразі закінчується підготовка Історико-архітектурного опорного плану, який передано до Міністерства культури та інформаційної політики України для розгляду та погодження. Про це повідомили в комунальній організації «Київгенплан».

«Проєкт складається із 17 томів текстових та графічних матеріалів і брошури «Основні положення», – зазначив начальник КО «Київгенплан» Сергій Броневицький. – У зв’язку із значним обсягом проєкту та з метою попереднього ознайомлення громадськості Києва з планувальними рішеннями, основні текстові та графічні матеріали розміщено на сайті розробника КО «Київгенплан». Цей захід дав дуже позитивні результати. Отримано близько 200 пропозицій та зауважень стосовно уточнення функціонального призначення окремих земельних ділянок, коригування розміщення буферних лісопарків, зелених зон відпочинку, трасування транспортних магістралей. З урахуванням наданих пропозицій та зауважень здійснюється коригування проєктних матеріалів. Попереду ще велика робота».

За словами Сергія Броневицького, після завершення карантину будуть оголошені офіційні громадські слухання, які триватимуть не менше одного місяця, із проведенням публічних заходів, залученням до обговорення широких верств мешканців міста. У разі виникнення спірних питань, їх буде розглядати узгоджувальна комісія. Проєкт Генерального плану міста Києва буде розглянуто на архітектурно-містобудівній раді при Департаменті містобудування та архітектури. Для проведення розгляду будуть отримані висновки профільних департаментів та служб КМДА.

У разі отримання зауважень, проєктні матеріали будуть доопрацьовуватися. Після цього замовник направить проєкт Генерального плану міста Києва для проведення експертизи містобудівної документації в установленому порядку.

«Експертиза проєкту такого великого міста як Київ триватиме не менше місяця. І лише після усіх зазначених тривалих процедур, які вимагаються згідно із законодавством, та отримання експертного звіту проєкт буде поданий на розгляд Київради», – додав Сергій Броневицький.

 

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю