Головна  →  Новини  →  11 вересня 2019

Машина для миття сміттєвих контейнерів запрацювала у Києві

Сьогодні у Києві розпочала роботу техніка для миття контейнерів твердих побутових відходів об’ємом 1,1 куб. м. Для очищення одного контейнера достатньо 2-3 хвилин. Авто запущене в роботу комунальним підприємством «Київкомунсервіс».

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, така техніка для миття сміттєвих баків покликана покращити санітарний стан на вулицях міста.

«Нам часто надходять зауваження щодо забруднених  контейнерів, особливо наразі, коли частка органіки у смітті збільшується за рахунок овочів, кавунів тощо. Тому за допомогою нової техніки ми дбаємо про чистоту, адже контейнери миються спеціальним хімічним розчином», – пояснив Петро Пантелеєв.

Як інформують у «Київкомунсервісі», за добу машина може мити до 30 баків.

Також заступник голови КМДА продовжує інспекції контейнерів для роздільного збору.

«Ми сьогодні перевірили наявність та регулярність вивезення сміття на вулиці Довнар-Запольського. Маємо зауваження, адже бачимо перенакопичення у сітках для роздільного збору та відсутність маркування. Перевізники виправлятимуть ці недоліки вже у найближчі дні», – сказав посадовець.

Нагадаємо, що більше місяця тому в столиці встановили контейнери для роздільного збору сміття – окремо для пластику, паперу, скла тощо. Міська влада продовжує інспектувати роботу контейнерів, щоб ємності для окремого збору фракцій використовували ефективно, а відібране сміття відправлялось на сортувальні лінії та на переробку.

Джерело: КМДА
 
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю