Головна  →  Новини  →  3 грудня 2018

Олександр Настасенко завітав до вихованців відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг дітей з інвалідністю

Олександр Настасенко завітав до вихованців відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг дітей з інвалідністю

Щороку 3 грудня із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства - людей з інвалідністю, до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

В цей день до відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг дітей з інвалідністю завітали виконувач обов’язків голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації – Олександр Настасенко, начальник управління праці та соціального захисту населення – Наталія Ахмадова та директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  - Оксана Рубан.

Між батьками дітей та керівником району, представниками соціальної сфери відбулась доброзичлива зустріч, під час якої батьки висловили свої побажання та слова вдячності про турботу та піклування про дітей з особливими потребами в Голосіївському районі.

  

Діти отримали солодощі, фрукти, соки та зробили фото на добру згадку.

Довідково. В структурі Територіального центру  соціального обслуговування  ( надання соціальних послуг) Голосіївського району м. Києва  з вересня 2001 року функціонує відділення надання  соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю.  

Відділення забезпечує та надає своєчасний доступ дітям-інвалідам до системи реабілітації та корекції відновлюваних заходів з подолання фізичних вад, набуття навичок, які дають змогу дитині з особливими потребами гармонійно розвиватися, адаптуватися та інтегруватися до життя в суспільстві.

У відділенні функціонує 3 групи:

- від 1 до 7 років (група «Раннього втручання»)

- від 7 до 18 років (група «Денного перебування»)

- від 1 до 18 років (група «Короткотривалого перебування») .

Проводиться комплекс реабілітаційних послуг: медичних, психологічних, педагогічних, логопедичних призначених дитячим лікарем неврологом. Відділення  відвідують 24 дитини віком від одного до вісімнадцяти років.

За час перебування у відділенні, протягом дня, діти отримують  триразове харчування та курс реабілітаційних заходів.  

 За інформацією управління праці та соціального захисту населенняГолосіївської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю