Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

03.06.2024 проведено засідання-семінар на тему: «Про стан організації та результати надання соціальних послуг надавачами у 2023 році»

Опубліковано 12 червня 2024 року о 15:29

Управлінням соціального захисту населення Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації (далі – Управління) разом з Київським міським центром соціальних служб проведено 03.06.2024 засідання-семінар на тему:

«Про стан організації та результати надання соціальних послуг надавачами у 2023 році» та «Організація діяльності Робочих груп з визначення потреб населення у соціальних послугах», яке відбулося у Vcentrihub Голосіївського району.

В семінарі прийняли участь представники Управління соціального захисту населення Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації, Київського міського центру соціальних служб, Голосіївського районного в місті Києві центру соціальних служб, Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Голосіївського району міста Києва, сектору медичного обслуговування населення, Інклюзивно-ресурсного центру Голосіївського району м. Києва, Центру у справах сім’ї та жінок «Родинний дім», також у засіданні прийняли участь представники громадської організації «Соціальне таксі» та благодійних фондів: «Соціальна синергія», «Для моєї України».

Були обговорені питання про стан організації та результати надання послуг надавачами у 2023 році, а саме: надання соціальних послуг особам та дітям з інвалідністю, дітям з особливими освітніми потребами, внутрішньо переміщеним особам, які спрямовані на вирішення складних життєвих обставин, про організацію надання соціальних послуг за соціальним замовленням та ключові проблеми у сфері надання соціальних послуг денного догляду, транспортних послуг, супроводу під час інклюзивного навчання, підтриманого проживання громадян та надання притулку та проблемні питання. Потреби мешканців Голосіївського району у соціальних послугах задовольняються не в повній мірі.

До управління соціального захисту населення Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації звертаються мешканці району із заявами про надання соціальних послуг, а надавачі соціальних послуг, які підпорядковані Голосіївській районній в місті Києві державної адміністрації, не мають можливості надати таку соціальну послугу, або не мають можливості надавати послуги такій кількості осіб, це насамперед такі послуги:

  • надання соціальних послуг дітям з інвалідністю: денний догляд, соціальна адаптація;
  • супровід під час інклюзивного навчання дітей з інвалідністю;
  • денний догляд осіб з інвалідністю.

Тому, одним із головних завдань Управління соціального захисту населення є визначення заходів для організації надання необхідних, більш затребуваних соціальних послуг, у тому числі тих, які можуть надаватися екстрено (кризово), які надаються без рішення структурного підрозділу соціального захисту, без ведення випадку та безоплатно.

Закон визначає, що такі послуги можуть надаватись за спрощеною процедурою виключно особам/сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах через шкоду, завдану пожежею, стихійним лихом, катастрофою, бойовими діями, терористичним актом, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією.

У час повномасштабної війни росії проти України велика чисельність громадян потрапили у складні життєві обставини, зокрема стали біженцями, внутрішньо переміщеними особами (ВПО) або втратили роботу чи житло. Основним механізмом виведення громадян зі складних життєвих обставин (окрім грошової допомоги) є надання соціальних послуг.

Обговорили питання про роль Київського міського центру соціальних служб (далі-Центр) у визначенні потреб населення у соціальних послугах та завдання Робочої групи та Координаційної групи з питань визначення потреб населення у соціальних послугах відповідно до Наказу Міністерства соціальної політики України від 19.04.2023 № 130-н «Про порядок визначення потреб населення у соціальних послугах».

Сьогодні кожен день, кожна година може бути вирішальною для життя і здоров’я людини, тому ми дуже виважено підходимо до прийняття рішень про надання соціальних послуг, ґрунтовно вивчаємо ситуацію кожної людини, її проблеми і можливості.

Для отримання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів особа або її законний представник подає Управлінню за адресою: вул. Юлії Здановської, 5, корп.1 (телефон 257-41-10) заяву про надання соціальних послуг у письмовій або електронній формі, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, разом з документами, зазначеними у пункті 28 Порядку організації надання соціальних послуг, Затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2020 р. № 587.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux