Головна  →  Новини  →  26 березня 2015

Увага! Розпочались громадські слухання проекту детального плану території в Голосіївському районі

Департамент містобудування та архітектури Київської міської адміністрації (замовник) та ТОВ «Компанія «Раден» (розробник) повідомляють про початок процедури громадських слухань проекту детального плану території в районі вулиць Глушкова, Касіяна, Якубовського, Вільямса, Трутенка, Васильківська в Голосіївському районі міста Києва відповідно до порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів при розробленні містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 201 Іроку №555.

Детальний план території в районі вулиць Глушкова, Касіяна, Якубовського, Вільямса, Трутенка, Васильківська в Голосіївському районі міста Києва виконується відповідно до рішення Київської міської ради від 13.11.2013р. №10006 «Про затвердження міської програми створення (оновлення) містобудівної документації в м. Києві», а також протоколу наради №15/4/09/14 стосовно проблемних питань комплексного розвитку території в межах вул. Московської, вул. Трутенка, площі Амурської, вул. Васильківської, вул. Ломоносова, вул. Конєва, вул. Касіяна, вул. Якубовського в Голосіївському районі м. Києва

Детальний план території після затвердження є основним документом, який регламентує розміщення нових об'єктів містобудування, цільове використання територій, прокладку інженерних мереж тощо.

Виконання детального плану території пов'язано з необхідністю деталізації проектних рішень Генерального плану розвитку м. Києва та проекту планування його приміської зони на період до 2020р., коригування або уточнення окремих його положень, пов'язаних з ефективністю використання міських територій, забезпечення комплексності в забудові існуючих та перспективних житлових кварталів, розміщення нормативних обсягів об'єктів обслуговування, дошкільних навчальних закладів і загальноосвітніх шкіл.

Основна мета проекту: створення комфортного міського середовища для проживання, відпочинку і праці населення.

Проектними пропозиціями передбачається будівництво нового житла на перспективу (до 2025р.) в обсязі 1407,5 тис.кв.м загальної площі. Відповідно до перспектив нового житлового будівництва з врахуванням існуючих потреб, проектом закладені нормативні об'єми підприємств торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування. У проекті розрахована ємність місць постійного зберігання автомобілів, а також закладені принципи благоустрою та озеленення території мікрорайонів.

Розрахунок потреби в дошкільних навчальних закладах для населення 3-го, 6-го, 7-го і 8-го мікрорайонів визначив розміщення шістьох нових об'єктів із загальною кількістю 2040 місць.

Зведений розрахунок потреби загальноосвітніх шкіл на розрахунковий термін складає 6000 місць, що передбачає розміщення шістьох нових загальноосвітніх навчальних закладів.

Експозиція проекту Детального плану території в районі вулиць Глушкова, Касіяна, Якубовського, Вільямса, Трутенка, Васильківська в Голосіївському районі міста Києва розміщена в приміщенні Голосіївської РДА, за адресою: проспект 40-річчя Жовтня, 42  ( План існуючого використання території, Проектний План ).

Процедура  розгляду та  врахування пропозицій громадськості детального плану території триватиме з 25.03.2015 до 23.04.2015 р.

Пропозиції надаються громадянами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім'я та по-батькові, місця проживання, особистим підписом і повинні містити обгрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

Пропозиції подавати до Департаменту містобудування та архітектури за адресою: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 32.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю