Головна  →  Новини  →  16 серпня 2022

Яка інформація про фізичну особу включається до ДРФО – платників податків та може бути надана за запитом фізичної особи?

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, щодо Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) вноситься інформація про осіб, які є:

громадянами України;

іноземцями та особами без громадянства, які постійно проживають в Україні;

іноземцями та особами без громадянства, які не мають постійного місця проживання в Україні, але відповідно до законодавства зобов’язані сплачувати податки в Україні або є засновниками юридичних осіб, створених на території України.

До інформаційної бази Державного реєстру включаються такі дані про фізичних осіб:

джерела отримання доходів;

об’єкти оподаткування;

сума нарахованих та/або отриманих доходів;

сума нарахованих та/або сплачених податків;

інформація про податкову знижку та податкові пільги платника податків;

унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі на підставі даних розпорядника такого реєстру, наданих у порядку інформаційної взаємодії відповідно до законодавства.

До Державного реєстру включаються: інформація з облікових карток фізичних осіб – платників податків (далі – Облікова картка); повідомлень фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків (далі – Повідомлення), заяв про зміну даних, що вносяться до Облікової картки або Повідомлення (для фізичних осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта).

Фізична особа, яка зареєстрована у Державному реєстрі чи в окремому реєстрі Державного реєстру, може отримати відомості про себе, наявні у Державному реєстрі.

Порядок отримання відомостей із Державного реєстру регламентується розд. X Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29 вересня 2017 року № 822.

Звертаємо увагу, що з умовами отримання відомостей з Державного реєстру, переліком підстав для відмови у їх наданні, порядком та способом подання заяви тощо можна ознайомитися за посиланням:

https://kyiv.tax.gov.ua/data/material/000/493/602630/_K3_Vidacha_v_domostey_z_DRFO.pdf

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю