Головна  →  Новини  →  28 квітня 2022

️Флюорографія в умовах воєнного стану: що потрібно знати

Навіть під час війни важливо стежити за станом свого здоров’я та вчасно звертатися до лікаря. Сьогодні МОЗ інформує, як зробити флюорографію безоплатно в умовах воєнного стану.

Необхідність проведення флюорографії визначає сімейний або ваш лікуючий лікар. За потреби він створить електронне або паперове направлення на обстеження.

Якщо ви змінили місце проживання, можете звернутися до лікаря первинної медичної допомоги у лікарні за вашим теперішнім місцем проживання і отримати допомогу та, за потреби, — направлення на флюорографію.

Якщо пацієнта направляють на флюорографію, таке обстеження можна зробити в поліклініках, які надають амбулаторну допомогу та мають необхідне обладнання.

З направленням потрібно прийти в медичний заклад, який надає допомогу за договором з НСЗУ. Адресу закладу підкаже оператор контакт-центру НСЗУ 16-77.

Про можливість зробити флюорографію потрібно запитати в самому закладі, уточнивши, чи є там необхідне обладнання і фахівці. Контакти всіх медичних закладів є у відкритому доступі на їхніх вебсайтах чи сторінках місцевої влади.

Якщо вам знадобилася флюорографія під час лікування в стаціонарі, її проведуть без додаткових направлень та оплат.


Додатково повідомляємо, що працює кабінет флюорографії за адресою проспект Голосіївський, 59А КНП "Консультативно діагностичний центр" Голосіївського району м. Києва. Телефон для додаткової інформації (044) 257-10-01.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю