Головна  →  Новини  →  5 квітня 2022

Інформація для внутрішньо переміщених осіб

З 21.03.2022 Управлінням соціального захисту населення Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації триває прийом заяв про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи від осіб, які перемістилися до Голосіївського району з території де проводяться бойові дії, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014р. № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб» та надання грошової допомоги на проживання внутрішньо переміщених особам відповідно до Постанові Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 №332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам»

Прийом громадян проводиться з 10.00 до 16.00 з понеділка по п'ятницю (без обідньої перерви) за адресою: вул. Ломоносова, буд. 5, корпус 3

Телефони для консультації: (044) 258-19-86 та (066) 359 75 90

НОРМАТИВНО-ПРАВОВА БАЗА:

Закон України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»

Закон України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України»

Постанова Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014р. № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб»

Постанова Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 №332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам»

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 № 204-р «Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми “єПідтримка”»

Допомога надається особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, а також території адміністративно-територіальної одиниці, де проводяться бойові дії та визначена в переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких платникам єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які перебувають на обліку на відповідній території, може надаватися допомога в рамках Програми “єПідтримка”, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204.

Облік внутрішньо переміщених осіб ведеться відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509 “Про облік внутрішньо переміщених осіб”.

Допомога надається щомісячно з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей - 3000 гривень;
  • для інших осіб - 2000 гривень.

Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.

Допомога внутрішньо переміщеним особам, які звернулися за її наданням до 14 квітня 2022 року, надається починаючи з березня 2022 року.

Допомога на проживання призначається автоматично без подання додаткового звернення внутрішньо переміщеним особам, які станом на 1 березня 2022 р. отримували щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р.№ 505 “Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг”. Виплата допомоги внутрішньо переміщеним особам за місяці, у яких вони отримували щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, не здійснюється.

Допомога не надається внутрішньо переміщеним особам, які були обліковані як внутрішньо переміщені особи до 24 лютого 2022 р. у регіонах, що не включені до переліку, зазначеному в абзаці першому пункту 2 цього Порядку, за винятком осіб, які отримували щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ:

Паспорт громадянина України (для власників Id-картки + додаток до паспорту довідка форми 13)

Довідка РНОКПП (ідентифікаційний номер)

Реквізити рахунка в форматі IBAN

ПРИ НАЯВНОСТІ КОПІЇ ДОКУМЕНТІВ

ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ

Заява

Приклад заповненої заяви

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю