Головна  →  Новини  →  27 жовтня 2021

Багаторічна боротьба за Совські ставки - без забудови завершилася остаточною перемогою громади

Вищий касаційний суд у складі Верховного Суду не задовольнив касацію забудовника. Таким чином територію нижнього каскаду Совських ставків за рішенням судів першої та другої інстанцій остаточно повернули територіальній громаді міста Києва. 

У черговий раз судова інстанція дійшла висновку, що товариство-орендар порушило умови договору в частині забудови земельної ділянки у встановлені строки.     

Отож, багаторічна боротьба (упродовж шести років) за Совські ставки - без забудови завершилася остаточною перемогою. Тепер необхідно захистити від знищення природне середовище нижнього каскаду. На території зеленої зони мешкають черепахи, багато видів птахів та риб, а також росте понад 350 різновидів дерев. 

Ми підтримуємо місцеву ініціативу та виступаємо за створення екопарку «Совські ставки», площею 19,1187 га, на проспекті Валерія Лобановського, 113 у Голосіївському районі. Зазначена територія має бути безпечною та доступною для киян, разом з тим, зберігаючи біорізноманіття від знищення.

Необхідно облаштовувати парки та присвоювати їм правовий статус з метою унеможливлення забудови та навмисного знищення зелених насаджень. Територія біля ставків є природним ядром екомережі Солом’янського та Голосіївського районів. Важливо зберегти екосистему та облаштувати комфортну зону відпочинку для киян та гостей міста. 

Нагадаю, товариство-орендар порушило умови договору в частині забудови земельної ділянки у встановлені строки. Крім того, не виконало зобов’язання з розробки проєктної документації та не отримало дозволу на проведення будівельних робіт.

Джерело: https://vechirniy.kyiv.ua з блогу Олесі Пинзеник

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю