Головна  →  Новини  →  3 березня 2021

Медичний туризм може стати рушієм для виходу з кризи усієї туристичної галузі Києва

Медичний та оздоровчий напрями туризму можуть стати одними із головних для відновлення туристичної галузі Києва. Для цього у столиці є всі можливості та ресурси. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час форуму MedTW.Ukraine.

«Минулий рік відчутно вдарив по туристичній галузі усього світу. Що стосується Києва, то ми втратили майже 75% туристичних потоків та 46% податкових надходжень. Так збіглося, що пандемія припала саме на той рік, коли ми визначили напрям медичного туризму для себе як перспективний. Раніше столицю щороку відвідували з оздоровчою метою близько 70 тисяч іноземців, кожен із яких у середньому витрачав тут близько 3000 доларів. Нині, звісно, ця цифра набагато менша. Але з іншого боку, пандемія показала, що саме медичний та оздоровчий туризм може стати тим рушієм, який виведе всю галузь із кризи», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що в місті 717 приватних клінік, які пропонують широкий спектр лікувальних та оздоровчих послуг, мають висококваліфікований персонал, використовують європейські протоколи лікування і надають якісний сервіс за помірною ціною. Високий попит серед іноземних гостей столиці – на послуги з офтальмології, стоматології, кардіохірургії, пластичної хірургії, естетичної медицини та косметології, репродуктивної медицини, клітинної терапії тощо.

COVID-19 додав ще один напрям, який за прогнозами експертів матиме високий попит протягом ще довгого часу. Це лікувальні та реабілітаційні програми для людей, що хворіють або перехворіли на COVID та мають низку ускладнень. Клініки Києва вже готові надавати такі послуги з дотриманням усіх вимог та протоколів.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю