Головна  →  Новини  →  16 листопада 2020

Юні науковці Голосіївського району – переможці наймасштабнішого учнівського наукового конкурсу України

Юні науковці Голосіївського району – переможці наймасштабнішого учнівського наукового конкурсу України

5–8 листопада 2020 року столиця знову, як і щороку, приймала учасників фінального ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук. Це була наймасштабніша подія учнівського науково-дослідницького та винахідницького руху – більше 100 тисяч учасників та 9 тисяч педагогів з усієї України!

Уперше за всю свою історію конкурс-захист відбувся онлайн, що надало організаторам можливості, яких раніше не було, а відтак привело до захоплюючих результатів. На чотири дні всі регіони нашої країни об’єдналися в інтелектуальний інтернет-зв’язок, який локалізувався в Києві і до якого кожен учасник та учасниця долучалися, щоб розповісти про свої унікальні наукові проєкти, ідеї, дослідження.

10 тисяч квадратних метрів приміщень, забудованих під конкурс, 65 окремих студій-секцій, у яких транслювалися захисти, більше 1000 підключень від вмотивованих конкурсантів до «Zoom», майже пів мільйона зацікавлених відвідувачів за один день віртуальної виставки, де демонструвалися конкурсні матеріали всіх учасників. 720 активних педагогів узяли участь у онлайн-семінарах з актуальних тем.

Онлайн-версія конкурсу надала унікальний шанс юним науковцям поспілкуватися з очільником Міністерства освіти і науки України Сергієм Шкарлетом і заступником міністра Любомирою Мандзій, взяти участь у телемостах з Мексикою та США. Особливим також стало і пряме включення з радником Генерального директора ЮНЕСКО Жаном-Полем Жусто Нґоме Абьяґою, із дипломатами українського посольства у США, які вийшли на зв’язок з Вашингтону.

Підсумки конкурсу вражають: понад 500 нагород для конкурсантів, з них 66 золотих, 178 – срібних і 267 – бронзових медалей. Журі обрало 122 конкурсанти для подальшої участі в міжнародних змаганнях.

У складі збірної команди КМАНУМ на фіналі конкурсу-захисту були і кращі юні науковці закладів освіти Голосіївського району. Попри серйозні ускладнення для конкурсантів у процесі підготовки до конкурсу – перенесення терміну проведення з весни на осінь, переведення всіх конкурсних заходів у онлайн, поява в структурі конкурсу нових форматів – наші манівці мужньо прийняли ці виклики. І перемогли!

Серед 39 переможців – вихованців Київської МАН – є наші голосіївці! Отже, срібні медалі за ІІ місце здобули:

Герман Аліса, випускниця 9 класу школи І – ІІІ ступенів № 286, за дослідницьку роботу «Культурний код українців, закладений у петриківських стінописах» у секції «Мистецтвознавство»;

https://jasu2020.com/image_upload/li_394-1.jpg

Лавріненко Юлія, випускниця 11 класу ліцею «Голосіївський» №241, за дослідницьку роботу «Питання про обґрунтування існування Бога» в секції «Філософія»;

https://jasu2020.com/image_upload/li_209-1.jpg

Носуля Богдан, учень 10 класу спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської та італійської мов №130 імені Данте Аліг’єрі, за дослідницьку роботу «Дослідження річки Либідь в м. Києві та її проблеми» в секції «Гідрологія».

https://jasu2020.com/image_upload/li_198-1.jpg

Бронзовою медаллю за ІІІ місце нагороджено Шафран Олександру, ученицю 11 класу Навчального закладу «Європейський колегіум» за дослідницьку роботу «Характеристика ринку житла передмістя (на прикладі села Ходосівка)» в секції «Географія та ландшафтознавство».

https://jasu2020.com/image_upload/li_59-1.jpg

Вітаємо супер-команду переможців ІІІ етапу конкурсу-захисту МАН, їх батьків, педагогічних і наукових керівників із значним здобутком та зичимо подальших успіхів у науковій і освітній діяльності.

ФОТО

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю