Головна  →  Новини  →  25 вересня 2020

У Голосіївській райдержадміністрації відбулись навчання з питань охорони праці

23-24 вересня 2020 року в Голосіївській  райдержадміністрації відбулись  навчання  та перевірка знань з питань охорони праці керівників структурних підрозділів, до обов'язків яких належить забезпечення виконання заходів з питань охорони праці.

Комісія з перевірки знань із питання охорони праці,  під головуванням першого заступника голови адміністрації Олександра Коломійця,  яку створено на підставі  розпорядження  від 17.09.2020 року  №432, перевірила знання Законів України «Про охорону праці», «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»;  Правил пожежної безпеки; Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві;  надання першої долікарської допомоги та інших нормативних актів з охорони праці.

Навчання з питань охорони праці  проходить один  раз на три роки відповідно до статті 18 Закону України «Про охорону праці» та вимог Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та Переліку робіт з підвищеною небезпекою», затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 26.01.2005 №15.

Програма навчання і перевірки знань з питань охорони праці:

-передбачає: вивчення загальнообов’язкових питань охорони праці з урахуванням особливостей  професійної діяльності  керівників за відповідними направленнями. 

Метою навчання і перевірки знань з питань охорони праці є надання знань, умінь, здатностей  для здійснення ефективної професійної діяльності шляхом забезпечення оптимального управління охороною праці  в адміністрації, формування відповідальності за особисту та колективну безпеку й усвідомлення необхідності обов’язкового виконання в повному обсязі всіх заходів  безпеки праці на робочих місцях.

Результат навчання і перевірки знань з питань охорони праці:   сформованість та удосконалення рівня компетенцій до вирішення завдань професійної діяльності, пов’язаних із забезпеченням життя, здоров’я і працездатності підлеглих під час роботи та наявність  основних загальнокультурних та професійних компетенцій з охорони праці.

Формою перевірки знань з питань охорони праці працівників став залік - за тестовими екзаменаційними білетами.

Результати  перевірки знань з питань охорони праці оформлено  протоколом засідання комісії з перевірки знань з питань охорони праці.

Посадовці показали відмінні результати. Прийом заліків  слухачів підтвердило проведення занять на високому рівні.

Загалом пройшли навчання 19  посадових  осіб адміністрації.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю