Головна  →  Оголошення  →  3 серпня 2020

Інформація про участь в програмі співфінансування 50/50

Департаменту будівництва та житлового забезпечення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у 2020 році передбачено виділити з міського бюджету 208,5 млн грн. на придбання житла для окремих категорій населення відповідно до законодавства, зокрема, на виконання розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12.07.2019 № 1249 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у бюджеті міста Києва на придбання житла для окремих категорій населення відповідно до законодавства» (далі – Порядок).

Згідно з Порядком головним розпорядником бюджетних коштів є Департамент будівництва та житлового забезпечення.

Бюджетні кошти спрямовуються на оплату частини вартості житла, яке придбавається громадянами, які перебувають на квартирному обліку в районних в місті Києві державних адміністраціях.

Згідно з вимогами Порядку для громадян, що мають статус осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України – учасників антитерористичної операції та членів їх сімей гранична частина вартості 1 кв. м житла, яке придбавається на умовах співфінансування, становить 50 відсотків фактичної вартості 1 кв. м житла, та 30 відсотків – для інших громадян, та не повинна перевищувати 50 відсотків опосередкованої вартості, що визначається Міністерством розвитку громад та територій України у встановленому порядку, збільшеної в 1,75 рази.

Особи, які можуть придбати житло на умовах співфінансування, визначаються районними в місті Києві державними адміністраціями та списки таких осіб подаються до головного розпорядника бюджетних коштів для укладення договорів відповідно до цього Порядку.

Для взяття участі у цій програмі заявник може звернутися з відповідною заявою до відділу обліку та розподілу житлової площі районної в місті Києві державної адміністрації за місцем перебування на квартирному обліку.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю