Головна  →  Новини  →  14 серпня 2020

Столиця потрапила в «жовту» зону епідемічної небезпеки

Столиця потрапила в «жовту» зону епідемічної небезпеки. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Через зростання кількості хворих – за рішенням Державної комісії з надзвичайних ситуацій – Київ опинився у «жовтій» зоні епідемічної небезпеки. Оскільки заповненість ліжок у медзакладах, де лікують хворих на коронавірус, перевищила 50%. І становить сьогодні 52,2 відсотки», – повідомив Віталій Кличко.

За словами мера, у столиці будуть посилені визначені урядом наступні обмеження і заборони:

Перебування у громадських спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту – масок.

Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу.

Заборона самовільно залишати місця самоізоляції чи обсервації людям, що перебувають в ізоляції.

Проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, релігійних, рекламних) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. м площі будівлі або території, якщо захід проводиться на відкритому повітрі.

Організатор заходу є відповідальним за дотримання учасниками фізичної дистанції не менше, ніж півтора метра, якщо учасники розміщені стоячи.

Заповненість залів кінотеатрів та закладів культури може бути не більшою за 50 відсотків місць.

А громадський транспорт – трамваї, тролейбуси, автобуси та маршрутні таксі – здійснюють перевезення пасажирів виключно в кількості місць для сидіння.

«Ці обмеження, за рішенням уряду, починають діяти з понеділка, 17 серпня. Так, ситуація – неприємна і непроста. Київ готує медзаклади другої хвилі для прийому та лікування хворих на коронавірус. Я звертаюся до всіх: сьогодні від кожного з нас залежить, наскільки стрімко буде розповсюджуватись вірус. Тому не треба ігнорувати правила! Дотримуватись їх нескладно, але важливо. Для вашого здоров’я та здоров’я людей, які поруч. Носіть маску в публічних місцях та в громадському транспорті. Дотримуйтеся дистанції. Не забувайте часто мити руки та обробляти їх антисептиком», – наголосив Віталій Кличко.

 

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю