Головна  →  Новини  →  26 червня 2020

День Конституції України відзначають у бібліотеках району

28 червня наша країна урочисто відзначатиме День Конституції України – Основного Закону нашої держави, де закріплені одвічні фундаментальні цінності українців. Це – свобода, справедливість, гідність, демократія, правова держава та мир.

Усім своїм змістом Конституція спрямована на забезпечення суверенітету України, становлення її як незалежної правової держави.

І сьогодні, коли ворог на сході продовжує посягати на основи конституційного ладу і територіальну цілісність України, особливе спасибі звучить нашим захисникам, завдячуючи яким ми можемо відзначати наше велике Національне свято у мирі та безпеці.

В умовах адаптованого карантину на блогах бібліотек Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району м.Києва представлено широкий спектр інформаційно-довідкових матеріалів  в режимі онлайн.

У ЦРБ ім.М.О.Некрасова підготовлено тематичну виставку «Конституція – паспорт держави» та історична довідка перебігу подій прийняття нової Конституції (http://crbnekrasov.blogspot.com/2020/06/blog-post_23.html).

Бібліотека ім.М.П.Стельмаха пропонує виставку-привітання «Конституція – компас суспільства», на якій представлені основоположні документи: Конституцію України, довідники з історії держави, книги, що знайомлять з конституційно-державними актами України з найдавніших часів до сьогодення. Також представлено вікторину «Чи знаєте ви Конституцію України?» (http://biblstelmaha.blogspot.com/2020/06/28.html).

На блозі бібліотеки ім.П.Й.Панча до уваги користувачів інформаційно-тематична виставка «Чим є Конституція України?», матеріали якої надають можливість кожному громадянину ознайомитись з важливими етапами розвитку України (http://petropanchlibrary.blogspot.com/2020/06/blog-post_22.html). 

Бібліотека ім.М.Т.Рильського в інформаційному дайджесті «Права і обов’язки людини. Майбутнє в руках молоді» нагадує своїм користувачам, що «єдиним джерелом влади в Україні є народ» (ст. 5 Конституції), а крім прав, у громадян є ще й обов’язки (http://rilskogo.blogspot.com/2020/06/blog-post_36.html).

Бібліотека ім.Марка Вовчка презентує користувачам літературу з інформаційної полиці «Конституція – оберіг нашої держави» (http://markvovbibl.blogspot.com/2020/06/blog-post_39.html).

Бібліотека № 142 для дітей запрошує користувачів до онлайн-перегляду книг з цікавими анотаціями з книжкової виставки «Фундамент нашого суверенітету» (http://ditbibl142.blogspot.com/2020/06/c.html).

Бібліотека ім. В.А.Симоненка для дітей пропонує юним читачам яскраві видання про свята нашої Батьківщини, навчально-освітні видання та художню літературу для дітей патріотичного спрямування. А ще відповіді на актуальні питання «Конституційні права дітей та дорослих? Де вони? Які вони?» (http://simonenkobibl.blogspot.com/2020/06/blog-post_18.html).

Бібліотека ім. Наталі Забіли для дітей запрошує ознайомитись з книжковою виставкою «Державна символіка України» та цікавими матеріалами в правовому куточку «Дитина має право» (http://zabilyditbibl.blogspot.com/2020/06/28.html).

Бібліотека сімейного читання (вул. Ліснича, 3) пропонує сімейну вікторину на знання основних прав та обов'язків громадянина, затверджених в Основному Законі України, вітає своїх користувачів з особливим святом – Днем Конституції України та нагадує, що Основний Закон – це не тільки обмеження і рамки розвитку нашого майбутнього, а й великі можливості та гарантовані права вільної розбудови Української держави (http://bibllisnicha3.blogspot.com/2020/06/blog-post_19.html).

Заклади культури щиро вітають зі святом громадян України, всіх, хто вкладає в свою країну душу, зусилля та інтелект, хто живе з Україною в серці та вірить у неї.

І нехай будуть  непорушними  головні принципи Конституції – народовладдя, гуманізм та законність! Слава Україні!

 ФОТОЗВІТ

                                               За інформацією управління культури,

                                               туризму та охорони культурної спадщини Голосіївської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю