Головна  →  Новини  →  21 травня 2020

Столичний громадський транспорт незабаром відновить роботу: як сплатити за проїзд без черг

Із 23 травня в Києві в звичайному режимі розпочне працювати наземний громадський транспорт. А з 25 травня – метрополітен. 

Після відновлення роботи столичного транспорту сплатити за проїзд можна буде без черг.

Пасажири підземки користуватимуться переважно електронним квитком.

Сплачувати за проїзд на турнікетах можна буде:

  • KyivSmartCard;
  • карткою метро (до 31 березня 2021 року);
  • безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах;
  • мобільними додатками Google Pay та Apple Pay;
  • мобільним додатком Kyiv Smart City;
  • разовим квитком із QR-кодом (паперовим або електронним).

Протягом місяця з дати відновлення роботи пасажири також зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору.

Пасажири пільгових категорій столиці для проходу в метро мають використовувати картку киянина. Загальнодержавні пільгові категорії пред’являють оригінал відповідного посвідчення.

Нагадуємо, що громадський транспорт столиці перейшов на систему електронного квитка. Оператором системи визначено КП «ГІОЦ». Детальніше: https://transport.kyivcity.gov.ua/2/, «гаряча лінія» – 044 366 55 55.

Для уникнення черг закликаємо заздалегідь підготувати засоби оплати проїзду та перевіряти їх наявність перед виходом з дому, особливо у дітей. Квиток для разового проїзду можна згенерувати завчасно у додатку: https://app.kyivcity.gov.ua/start. Це дасть змогу уникнути черги до каси.

До відновлення роботи метрополітену е-квиток можна купити у Т-кiосках, яких у столиці понад 300.  Вони розташовані здебільшого на зупинках громадського транспорту.

Що стосується наземного громадського транспорту, то у ньому оплата здійснюватиметься також за допомогою KyivSmartCard і разового квитка із QR-кодом (паперового або електронного). Проте до 1 липня у пасажирів залишатиметься можливість придбати квиток на проїзд безпосередньо у кондуктора в трамваї, тролейбусі чи автобусі.

Нагадуємо, що кожен може заощадити, поповнюючи Kyiv Smart Card одразу на 50 поїздок. Таке поповнення дає можливість заощадити до 1,5 гривні на кожній поїздці у всіх видах громадського транспорту.

 

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю