Головна  →  Новини  →  25 березня 2020

Опубліковано протокол щодо посилення протиепідемічних заходів та обмежень у столиці

Київ посилює обмежувальні заходи для запобігання поширенню коронавірусу. Зокрема, щодо заборони роботи МАФів із реалізації шаурми, приготування та продажу кавових напоїв тощо, а також щодо заборони реалізації у торговельних закладах алкогольних напоїв на розлив та приготування і продаж кавових напоїв.

Про це йдеться у протоколі постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Окрім того, у столиці вводиться обов’язковий «масочний режим» для людей, які перебувають в адміністративних, виробничих приміщеннях та у громадському транспорті. Забезпечити впровадження «масочного режиму» мають Національна поліція та районні в місті Києві державні адміністрації.

За рішенням комісії, міська влада звернулася до Національної академії медичних наук України з проханням направити до столичних лікарень інфекціоністів, фахівців епідеміологічного напряму та спеціалістів із лабораторної діагностики. Їхня допомога необхідна для вжиття своєчасних заходів із надання кваліфікованої медичної допомоги особам, що захворіли на COVID-19. 

Наголошуємо, що рішення Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій є обов’язковими для виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території міста Києва.

Нагадаємо, раніше у столичних магазинах та аптеках запровадили обмеження за кількістю відвідувачів. Так, у торговельних приміщеннях має знаходитись один покупець на 10 кв. м.

До покращення епідемічної ситуації у столиці забороняється користуватися дитячими та спортивними майданчиками, розташованими у парках та скверах та на прибудинкових територіях.

Столична влада закликає киян залишатися вдома та не виходити на вулицю без нагальної потреби, а також відповідально дотримуватися низки рекомендацій, що допоможуть зберегти здоров’я та життя.

 

Джерело: КМДА

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю