Головна  →  Новини  →  8 липня 2019

Влітку бібліотеки району впроваджують цікаві форми роботи

Робота Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району м.Києва з юними читачами влітку вимагає впровадження в діяльність бібліотек нових, нетрадиційних форм масової роботи, враховуючи їх інтереси.

І тому під час літніх канікул, щоб зробити дозвілля молоді користним, змістовним та веселим, а також розширити світогляд дітей та їх творчу уяву бібліотеки активно впроваджують інноваційні форми роботи за межами бібліотеки на свіжому повітрі:  «Бібліотека на дитячому майданчику», «Бібліо-галаявина», «Дозвілля з бібліотекою», що допомагає дітям спілкуватись, розкривати свої можливості та приховані таланти, відпочивати, розвиватись, брати активну участь у літературних вікторинах, іграх-загадках, знайомитись з цікавими книжками і журналами та разом читати на свіжому повітрі.

Батькам та мешканцям району бібліотекарі роздають візитівки, пропонують переглянути інформаційні матеріали та підібрати для своїх дітей цікаві книги.

У бібліотеці ім. Наталі Забіли для дітей (просп.Науки, 4) щосереди протягом червня-серпня на дитячому майданчику у дворі будинку проводяться цікаві заходи для маленьких користувачів, зокрема:  майстер-класи, творчі хвилинки, ігротеки, коментовані читання, конкурси малюнків, знайомство з літературними героями та ін.

Напередодні прадавнього свята Івана Купала біліотека влаштувала фольклорні посиденьки «Іванів День».  Дітей знайомили зі звичаями, традиціями святкування, заохочували до читання, відбулись також майстер-класи з паперопластики та природнього матеріалу. Одним з обов'язкових атрибутів  свята вважається купальській вінок, який виготовляли зі свіжої зелені та квітів. Діти та батьки опановували  техніку плетіння купальських вінків з польових  квітів та запашних трав: меліси, м'яти, любистка.

Щотижневі читання на природі проводяться у бібліотеці № 15 для дітей (вул.Набережно-Корчуватська, 92), яка допомагає дітям перетворити читання у радість, задоволення та в справжнє свято книжкових відкриттів. 

                                               За інформацією управління культури,

                                               туризму та охорони культурної спадщини

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю