Головна  →  Новини  →  18 лютого 2019

Бібліотека ім.М.В.Гоголя запрошує на фотовиставку до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

Бібліотека ім.М.В.Гоголя запрошує на фотовиставку до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

У ці пам’ятні дні по всій Україні відбуваються заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

В пам'ять про полеглих за майбутнє України у читальній залі арт-простору бібліотеки ім. М.В.Гоголя  14 лютого відбулась презентація фотовиставки та музично-поетичний вечір «Пам'ять серця».

Свої фото, які були зроблені під час подій на Майдані презентували Валерій Лещинський, Костянтин Сова та Ігор Волосянкін, відомі київські фотохудожники, члени Національної спілки фотохудожників України, члени фотоклубу «Пікторіал».

Ірина Антонович, автор-виконавець, журналіст, ведуча програм Українського радіо, диктор каналу «Культура» розповіла про свого чоловіка, учасника Майдану Валеріана Антоновича, чиї роботи представлені на фотовиставці, а також виступила з авторською літературно-музичною композицією.

Вразив усіх присутніх своїм емоційним виступом поет і бард Юрій Євсєєв. Звучали патріотичні вірші поетів Юрія Баланчука та Гліба Сітки.

Валерій Лещинський зазначив: «Революція була сильна і світла. І не тільки від палаючих шин. Вона відбулася не лише в житті країни. Вона відбулась в нас самих, у нашій свідомості. Україна дійсно стала територією Гідності і Свободи. Майдан змінив всіх.

Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість. Герої не вмирають – вони вдивляються у нас із фото, знову і знову йдуть у свій останній бій».

З фотовиставкою до п`ятої річниці Революції Гідності - «ПАМ`ЯТЬ СЕРЦЯ» бібліотека запрошує ознайомитись до 28 лютого 2019 за адресою: вул. Велика Васильківська, 136 (понеділок-п’ятниця 11:00 – 19:00, неділя 11:00 – 18:00, субота – вихідний).

За інформацією управління культури,

 туризму та охорони культурної спадщини Голосіївської РДА

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю