Головна  →  Новини  →  15 лютого 2019

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-та річниця виведення військ з Республіки Афганістан

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-та річниця виведення військ з Республіки Афганістан

Цього року 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-та річниця виведення військ з Республіки Афганістан.

Саме в цей день 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез і дата увійшла в новітню історію, як День пам'яті воїнів-інтернаціоналістів. Офіційно 11 лютого 2004 року указом Президента України 15 лютого встановили Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Сьогодні ми вшановуємо військовослужбовців, яким довелося пройти крізь Афганістан, Ірак, колишню Югославію, Ліван, інші держави світу з миротворчою місією воювати в чужих країнах. Віддаємо честь їхньому героїзму та звитязі, мужності та професіоналізму.

Шанобливо вклонимось перед нашими земляками – солдатами і офіцерами і збережемо вічну пам’ять про загиблих, яким не судилося повернутися додому. 

ВІЧНА ЇМ ПАМ’ЯТЬ!

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю