Головна  →  Новини  →  4 лютого 2019

Київрада затвердила параметри ГБ на 2020 рік

31 січня на сесії Київрада прийняла рішення «Про затвердження змін до Положення про ГБ міста Києва, затвердженого рішенням КМР від 22.12.2016 року № 787/1791», що стосується параметрів Громадського бюджету на 2020 рік. «За» проект рішення в цілому проголосувало 80 депутатів.

- Передбачалося, що ми вдосконалюємо саме Положення про ГБ. Ми провели консультації з громадськістю, думки розділилися, угодженої позиції на сьогодні не маємо. Було прийнято компромісне рішення: не зволікати зі стартом Громадського бюджету і подати на розгляд Київради виключно параметри на 2020 рік, щоб розпочати процедуру Громадського бюджету поточного року, - повідомив директор Департаменту фінансів КМДА Володимир Репік. -  Паралельно будемо працювати над вдосконаленням Положення. Громадський бюджет буде здійснюватиметься на тій самій платформі, що й минулого року.

Він нагадав, що за результатами ГБ-3, до проекту було долучено майже півмільйона киян. А кількість поданих на ГБ проектів постійно зростає.
 - Вони різні за значенням, соціальним спрямуванням, бюджето. Однак логіка одна: реалізовувати ті проекти, до яких громада виявила найбільшу зацікавленість, - додав Володимир Репік.  



Відтак, подача громадських проектів, які буде реалізовано наступного року, розпочнеться 7 лютого і триватиме до 6 березня.Процедура публічного обговорення, експертизи, доопрацювання проектів, оскарження експертних висновків відбуватиметься до 24 квітня. 

- Голосування за громадські ініціативи, які місто втілюватиме у життя 2020 року, проходитиме з 15 травня до 6 червня. Переможці мають бути оголошені за два тижні. Минулого року це відбувалося у вересні, і в розпорядників коштів було замало часу, аби сформувати бюджетні запити на виконання проектів. Цього року планування реалізації портфелю ініціатив заплановано раніше - до 1 серпня. Загалом, щоб пришвидшити процес, і виконувати проекти-переможці з 1 січня наступного року, ми починаємо працювати над ГБ-2020 фактично з наступного тижня, - зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Загалом на проекти Громадського бюджету у 2020 році місто має намір виділити 160 мільйонів гривень. Це на 10 мільйонів більше, ніж було передбачено на цей рік.  При цьому зберігається мінімальна вартість ініціативи на рівні 50 тисяч гривень, і максимальна у розмірі 3 мільйонів. Також збережено 20% обов’язкового резерву в кошторисі проектів. 

- Щодо проектів, які кияни обрали для реалізації цього року, а їх 341, то наразі відбуваються наради відповідальних виконавців із авторами для обговорення детальних планів виконання, - наголосив Володимир Прокопів. 

Джерело: https://vechirniykiev.com.ua 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю