Головна  →  Новини  →  14 грудня 2018

Вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

У Голосіївському районі Києва відбувся захід до Дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції за участі виконувача обов’язків голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Олександра Настасенка, начальника управління праці та соціального захисту населення Наталії Ахмадової, представників громадської організації  «Союз інвалідів Чорнобиля» Голосіївського району міста Києва та інших причетних до цього дня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Від імені усіх мешканців Голосіївського району Олександр Настасенко подякував учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС за їх мужність, жертовність, професіоналізм та нагородив почесними грамотами і подяками 10 представників громадського об’єднання.

Масштаби Чорнобильської катастрофи були б набагато більшими, якби не ліквідатори, які чесно і мужньо виконали свою роботу, наголосив Олександр Настасенко у своєму виступі, та закликав пам’ятати покійних героїв та шанувати живих не лише з нагоди роковин аварії на ЧАЕС, а й повсякчас.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Лише завдяки Вашій самопожертві вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. Бажаю Вам і вашим рідним міцного здоров'я, довгих років життя, здійснення усіх мрій і сподівань!», − зазначив у своєму зверненні до постраждалих чорнобильців та ліквідаторів аварії Олександр Настасенко.

Після церемонії нагородження очільник Голосіївської райдержадміністрації, разом з головою громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля» Олександром Рябчуном та небайдужими мешканцями району, поклали квіти до пам’ятного знаку «Пам’яті загиблих в Чорнобильській аварії»  та віддали їм шану хвилиною мовчання.

 

Довідково: в управління праці та соціального захисту населення Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації перебуває на обліку 4 934 особи, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з яких:

  • учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – 2 576 осіб;
  • потерпілих від Чорнобильської катастрофи  - 1 284 особи;
  • потерпілих дітей від Чорнобильської катастрофи  – 725 осіб;
  • дружин померлих громадян через Чорнобильську катастрофу – 326 осіб.
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю