Головна  →  Новини  →  11 вересня 2019

В Голосіївській РДА проведено засідання круглого столу з питань охорони праці

11 вересня 2019 року Голосіївською  районною  в місті Києві державною адміністрацією спільно з Печерською та  Подільською районними адміністраціями проведено засідання круглого столу на тему: «Забезпечення необхідного рівня безпеки та гігієни праці для збереження життя і здоров'я працівників комунальних підприємств районів під час проведення робіт в осінньо-зимовий період».

Мета проведення круглого столу - підвищення рівня охорони праці в комунальних підприємствах  районів, свідомого і відповідального ставлення до питань охорони праці і промислової безпеки, створення належних, нешкідливих і безпечних умов праці, попередження  нещасних випадків на виробництві.

Житлово-комунальне господарство - це одна з найважливіших галузей господарського комплексу району, що забезпечує його життєдіяльність і забезпечення  необхідного рівня безпеки  праці в комунальних підприємствах   для  збереження життя і здоров'я працівників комунальних господарств району для  сталого функціонування в осінньо-зимовий період є одним з найважливіших питань.

Пархоменко В.О. - інспектор ГУ Держпраці у Київській області звернув увагу, що недотримання трудової дисципліни і невиконання вимог охорони праці може завдати шкоди здоров’ю та життю працівників.

Під час проведення засідання Бочаровою О. Б.- представником Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві присутніх проінформовано про стан виробничого травматизму на підприємствах району, названі основні причини травмування працівників під час виконання робіт. Керівники підприємств обговорили загальний стан охорони праці на місцях, основні недоліки у методиці безпечного виконання робіт та шляхи їх ліквідації.

З метою недопущення випадків травматизму та виникнення аварій  в районі необхідно не допускати до виконання робіт працівникі, які не пройшли в установленому порядку медичних оглядів, навчання, інструктажів і перевірки знань з питань охорони праці та пожежної безпеки – наголосила Пількевич С.В. - представник об'єднання профспілок, організацій профспілок у м.Києві «Київська міська рада профспілок».

Проведення таких превентивних заходів, як засідання круглого столу  з охорони праці дозволяє у формі діалогу між органами  державної влади  та суб’єктами господарювання обговорювати важливі питання безпеки виробництва, зниження ризиків, попередження нещасних випадків, поділитись існуючими проблемами та почути шляхи їх вирішення - підтримав  Крохмалюк Л.В. - заступник начальника відділу гігієни праці ГУ Держпраці у Київській області.     

За результатами роботи круглого столу були винесені протокольні рішення щодо запобіганню виробничого травматизму, підвищення існуючого рівня стану охорони праці, утримання засобів виробництва у технічно-справному стані, безпечного та безаварійного функціонування в осінньо-зимовий період 2019-2020 років.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю