Головна  →  Новини  →  16 січня 2019

Ініціаторам перейменувань вулиць, провулків і проспектів тепер потрібно проводити консультації з мешканцями

З метою залучення якомога більшої кількості мешканців та враховуючи звернення депутатів Київради, внесено зміни до Порядку проведення у місті Києві громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій. Тепер перейменуванню вулиць, провулків, проспектів, бульварів, узвозів і проїздів передуватимуть обов’язкові консультації з мешканцями, які там постійно проживають. Відповідне нововведення запроваджено  розпорядження Київського міського голови.

Варто зазначити, що протягом 2014-2018 років у Києві перейменовано 206 об’єктів. Зокрема, і на виконання Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Така кількість перейменувань часто викликала значний суспільний резонанс серед киян, тому прийнято рішення про обов’язкові консультації з мешканцями в разі перейменування вулиць, на яких вони проживають.

Організатором проведення консультацій з мешканцями є сам ініціатор перейменування. Він має право самостійно визначити форму цих консультацій – громадські слухання, збори, збір підписів, зустрічі.

Результати консультацій подаються на ім’я Київського міського голови одночасно з ініціативою про перейменування, крім випадків, коли ініціатива про перейменування оформлена та підтримана як електронна петиція.

Звертаємо увагу, що ці зміни не стосуються пропозицій про найменування нових вулиць, перейменування мостів, скверів, парків тощо, а також присвоєння імен юридичним особам комунальної форми власності.

 
За інфрмацією https://kyivcity.gov.ua 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю