КМДА Київська міська державна адміністрація


17 січня 2018

До столиці повернулась зима і додала роботи комунальникам!

До столиці повернулась зима і додала роботи комунальникам!

Нарешті зима нагадала про себе столиці! Проте рясний сніг не лише радує око, а й додає роботи комунальним службам. Зважаючи на снігопад, 17 січня голосіївські комунальники з самого ранку взялись до роботи.

З метою оперативної ліквідації наслідків негоди всі комунальні підприємства Голосіївського району працюють у просиленому режимі і забезпечують своєчасне очищення від снігу під’їзди до медично-профілактичних установ і навчальних закладів, внутрішньоквартальних проїздів, тротуарів. Житлово-експлуатаційними дільницями забезпечується очищення прибудинкових територій житлових будинків комунальної власності від снігу, посипання пісково-соляною сумішшю прибудинкових територій тощо.

Станом на ранок 17 січня максимальна кількість комунальників та вся снігоприбиральна техніка комунальних підприємств стала до роботи на час ускладнення погодних умов в місті Києві, зокрема:

КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м. Києва» залучено 18 тракторів, 2 навантажувача-екскаватора, 39 од. малої механізації.

КП «УЗН» залучено 11 од. снігоприбиральної техніки.

КП «ШЕУ Голосіївського району м. Києва» залучено 26 од. снігоприбиральної техніки (снігоочищувачи, солерозкидувачи, навантажувачи посипкових матеріалів та трактори зі снігоочисним обладнанням).

Всі підприємства забезпечені необхідними посипковими матеріалами та інструментами.

Загалом голосіївські комунальники мають розчистити понад 1000 тис.кв.м. прибудинкової території, понад 200 км доріг та проїздів, а також 6 га територіїу скверах, парках.

Також спеціалісти відділу контролю за благоустроєм Голосіївської РДА нагадують підприємцям про необхідність прибирання підпорядкованих територій від снігу. Забезпечення благоустрою відбувається на прилеглій території, що обмежується лінією бортового каменю проїзної частини вулиць вздовж підприємств, установ, організацій, а в інших випадках на відстані 10 метрів від фасадів будинків, споруд, огорож та інших елементів благоустрою. За невиконання вимог Правил благоустрою міста Києва передбачено штраф на громадян до 1360 грн., на посадових осіб та фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності до 1700 грн.

Звертаємось до киян та гостей столиці з проханням не паркувати автомобілі на узбіччях доріг і в заборонених для цього місцях, аби робота снігоприбиральної техніки була ефективною. Автомобілі, що заважатимуть розчищати автошляхи від снігу, будуть евакуйовані.

Також переконливо просимо киян за умов погіршення погоди не користуватися особистим авто, а, за можливості, надавати перевагу громадському транспорту.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.