КМДА Київська міська державна адміністрація


28 серпня 2017

Відбулось чергове засідання колегії Голосіївської райдержадміністрації під керівництвом Наталії Бондар

Відбулось чергове засідання колегії Голосіївської райдержадміністрації під керівництвом Наталії Бондар

28 серпня під керівництвом голови району Наталії Бондар відбулось засідання колегії Голосіївської райдержадміністрації за участю депутатів Київради, керівників територіальних органів міністерств та відомств району, структурних підрозділів Голосіївської райдержадміністрації, підприємств та організацій району, органів самоорганізації населення тощо.

Під час засідання про готовність закладів освіти  до нового 2017/2018  навчального року доповіла начальник управління освіти Голосіївської РДА Галина Полторак (повна версія доповіді).

 

Так, систему освіти  району складають  115 навчальних закладів, які перебувають у сфері управління освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації, зокрема: 70 дошкільних навчальних закладів, 40 загальноосвітніх навчальних закладів, 3 навчально-виховних комплекси, 2 позашкільних навчальних закладів.

Дошкільною освітою охоплено в районі 9138 дітей від 1 до 6 (7) років. З них у закладах комунальної форми власності – 8049 (88%).

Також охоплено навчанням 20858 учнів (1098 – у приватних закладах), з яких навчались за індивідуальною формою навчання учнів 164 учні, за екстернатною – 73 ( з яких 44 учні - у приватних закладах).

Зростання чисельності дитячого населення у районі (збільшення народжуваності, антитерористична операція на сході країни, міграційні процеси, інтенсивність будівництва житлового сектору) суттєво впливає на наповнюваність навчальних закладів. Сьогодні майже 70% навчальних закладів переповнені. Середній показник фактичної  наповнюваності шкіл становить в районі 120,2%.

Також у районі функціонує 2 позашкільні заклади: Будинок дитячої та юнацької творчості та дитячо-юнацька музична вокально-хореографічна студія «Світанок». Протягом 2016-2017 навчального року працювало:

- у ДЮМВХС «Світанок»: гуртків – 27, груп – 74, у них дітей – 1036;

- у Будинку дитячої та юнацької творчості: 167 різножанрових дитячих колективів із 44 найменувань (гуртки), з яких 3 мають звання «Народний художній колектив» та 6 мають звання «Зразковий художній колектив», у яких навчались 2561 вихованець.

У 2016-2017 році працівники Будинку дитячої та юнацької творчості та ДЮМВХС «Світанок» підготували 39 вихованців та 7 колективів - призерів міжнародних конкурсів, переможців змагань та чемпіонатів.

У цьому році виповнюється 10 років з часу запровадження ЗНО як обов’язкової основної форми оцінювання якості освіти. Загалом ЗНО – 2017 року випускники Голосіївського району склали із середнім балом 153,9, що вище загальноміського показника - 151,9.

Значну увагу адміністрація навчальних закладів приділяє якісному добору й розподілу кадрів. Навчально-виховний процес в загальноосвітніх навчальних закладах району забезпечують 1921 педагогічних працівників. Два педагогічних працівники Антоненко Т.С. (гімназія № 59) та Александрова Т.І. (ліцей «Голосіївський» № 241) мають звання «Заслужений учитель України».

Також під час засідання колегії за внесок у розвиток галузі та значні здобутки Подяками голови Голосіївської райдержадміністрації було відзначено освітян Голосієва, які не один рік працюють на благо дітей та юнацтва району.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.