КМДА Київська міська державна адміністрація


27 березня 2017

Інформація про зміни у законодавстві щодо надання допомоги дітям померлого годувальника

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо допомоги дітям померлого годувальника» внесені зміни до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам» відповідно до яких право на державну соціальну допомогу набули особи, які не мають права на пенсію, - діти померлого годувальника ( у тому числі, народжені до сплину 10 місяців з дня смерті годувальника), які на день смерті не мали страхового стажу, необхідного для призначення пенсії для інваліда III групи.

Допомога дитині померлого годувальника призначається з дня, що настає за днем смерті годувальника, якщо звернення про призначення такого виду допомоги надійшло не пізніше 12 місяців з дня смерті годувальника.

Державна  соціальна  допомога  особам,  які не мають права на пенсію, та  інвалідам  призначаються дитині померлого годувальника - до досягнення 18 років.

Дітям померлого годувальника, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, у професійно-технічних і вищих навчальних закладах (у тому числі у період між завершенням навчання в одному із зазначених навчальних закладів та вступом до іншого навчального закладу або у період між завершенням навчання за одним освітньо-кваліфікаційним рівнем та продовженням навчання за іншим за умови, що такий період не перевищує чотирьох місяців), державна соціальна допомога призначається до закінчення ними навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення 23 років, а дітям-сиротам - до досягнення 23 років незалежно від того, навчаються вони чи ні.

Розмір державної соціальної допомоги  особам, які  не  мають права на пенсію, та інвалідам встановлюється виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність:

- на одну дитину померлого годувальника - 100 %,  на двох дітей – 120 %, на трьох і більше дітей - 150 %.

 

 Для отримання більш детальної інформації необхідно звертатися до управління праці та соціального захисту населення Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: м. Київ, вул. Ломоносова, 5/3, каб. 13 ( телефон  257-71-83)

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.