КМДА Київська міська державна адміністрація


22 жовтня 2015

Відбулось відкриття меморіальної дошки воїну АТО – Кобченку О.О.

21 жовтня 2015 року у школі І-ІІІ ступенів № 236 міста Києва відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки воїну АТО – Кобченку Олегу Олександровичу, який закінчив вищезазначену школу у 1999 році та проживав у Голосіївському районі міста Києва.

Згадати подвиг Олега, висловити співчуття та щиру вдячність батькам та рідним прийшли представники Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації, районного управління освіти, військового комісаріату, Ради ветеранів та учасників АТО Голосіївського району, побратими загиблого, педагоги, батьки та учні школи, журналісти та мешканці району.

Захід розпочався традиційно для нашого неспокійного часу із звучання Гімну України.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Кобченка Олега, присутні не приховували сліз жалю за загиблим солдатом.

Під час зворушливого заходу згадували воїна, який свого часу навчався у цій школі. А тітка Олега прочитала вірш, присвячений посмертно бійцю.

Закінчилась лінійка урочистим покладанням квітів до меморіальної дошки, яка тепер стала символом безсмертної пам’яті героя.

Останню військову честь віддав почесний караул стройовим маршем під музику оркестру.

Щодня у боротьбі з ворожими загарбниками Україна втрачає своїх синів. Кожен з загиблих воїнів залишається у нашій пам'яті, вдячність за їхній подвиг житиме у серцях українців.

 

Народився Кобченко Олег Олександрович 18.02.1983.

20.06.2014 Олег Олександрович був призваний по мобілізації об’єднаним Печерсько-Голосіївським військовим комісаріатом для участі в антитерористичній операції на сході України, боєць 30-ї окремої механізованої бригади.

 15.02.2015 був поранений у ноги в бою під Чорнухине (Луганська обл.). Разом із пораненими бійцями 128 бригади Олега вивозили до шпиталю, але колона потрапила під обстріл. З того часу вважався зниклим безвісти. У березні 2015 року знайдений серед загиблих.

 За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

Вічна слава ГЕРОЯМ!

За інформацією управління освіти Голосіївської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.