КМДА Київська міська державна адміністрація


3 червня 2020

Віталій Кличко: «Ми пропонуємо, щоб випускники, які не планують цього року вступати до українських вищих навчальних закладів, не складали ЗНО»

Департамент освіти столиці на підставі рішення комісії з надзвичайних ситуацій пропонує скасувати цього року ЗНО для випускників, що не планують вступати до вищих навчальних закладів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«У школах столиці і країни завершився навчальний рік. Учні закінчили його дистанційно. Але попереду – для випускників – зовнішнє незалежне оцінювання. І багато випускників та їхніх батьків хвилюються за те, як воно відбудеться, - сказав Кличко. - Департамент освіти міста запропонував відмінити в цьому році Державну підсумкову атестацію для одинадцятих класів. – Для учнів 4 та 9 класів міністерство її скасувало раніше. Ми пропонуємо, щоб випускники, які не планують цього року вступати до українських вищих навчальних закладів, не складали ЗНО. Це ж стосується і випускників закладів професійно-технічної освіти», – повідомив мер столиці.

Ті ж, хто вступатимуть, за словами мера, пройдуть Зовнішнє незалежне оцінювання відповідно до затвердженого графіку.

«Зазначу, що цього року ЗНО в столиці планує складати 31 тисяча киян. І тільки 17 тисяч із них – цьогорічні випускники шкіл. Для проведення оцінювання в Києві підготували майже 7 тисяч аудиторій. Там будуть здійснювати всі необхідні дезінфікуючі заходи та контроль за станом тих, хто прийде на ЗНО», – сказав Віталій Кличко.

 

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.