КМДА Київська міська державна адміністрація


15 січня 2020

Для святкування Водохреща голосіївців запрошують на пляж "Галерна"

Для святкування Водохреща голосіївців запрошують на пляж "Галерна"

Цьогоріч для святкування Водохреща КП «Плесо» облаштувало в межах Києва 16 локацій. На кожній із них з 09:00 до 18:00 чергуватимуть рятувальники та працюватимуть медпункти.

Зокрема, у  Голосіївському районі:

  • пляж «Галерна» (вул. Набережно-Корчуватська).

Аби купання було безпечним і не нашкодило здоров’ю, фахівці рятувальної служби радять дотримуватися простих правил.

Перш за все, до купання радять готуватися заздалегідь і не йти у крижану воду без попереднього виваженого і тривалого процесу загартування організму.

Окрім того, занурюватися у крижану воду можна виключно з дозволу лікаря, і з урахуванням індивідуальних особливостей організму, коли ризик раптового прояву/загострення хвороб відсутній.

Локацію для купання треба обирати спеціально облаштовану, що перебуває під наглядом фахівців рятувальної служби та чергових медиків.

І до, і після занурення треба відмовитися від вживання алкоголю. Алкоголь лише створює оманливий ефект зігрівання. Насправді ж – прискорює охолодження організму і збільшує ризик раптового загострення серцево-судинних захворювань.

У воду треба заходити без різких рухів, повільно, поступово, прислухаючись до організму та самопочуття, але впевнено і свідомо. Стрімголов забігати у воду – заборонено.

Стоячи по пояс у воді, необхідно розвернутися обличчям до берега, і можна здійснити короткочасні занурення шляхом присідання.

Під час перебування у воді треба уважно слідкувати за можливими зауваженнями чергових рятувальників та негайно і безумовно виконувати їх вказівки.

Виходити на берег радять без поспіху і обережно.

Одягтися у теплий вільний одяг. Одяг, який обтягує, призводить до прискорення охолодження. Зігріватися можна теплими безалкогольними напоями і при необхідності йти у тепле приміщення.

Детальна інформація за посиланням



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.