КМДА Київська міська державна адміністрація


7 лютого 2019

Громадяни, які перебувають у складних життєвих обставинах, можуть отримати соціальні послуги у районному Територіальному центрі

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Голосіївського району міста Києва (далі – Територіальний центр) надає соціальні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, за місцем проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування.

Діяльність Територіального центру відповідає критеріям діяльності суб’єктів, що надають соціальні послуги.

У Територіальному центрі функціонує три відділення соціальної допомоги вдома, відділення денного перебування, відділення організації надання адресної натуральної допомоги та виконання соціальних програм, відділення соціально-культурних послуг, відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю, Центр активного довголіття громадян.

БЕЗОПЛАТНО Територіальний центр забезпечує в обсягах, визначених державними стандартами надання соціальних послуг:

  • громадян похилого віку, людей з інвалідністю, хворих (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування  і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані особами з інвалідністю в установленому порядку;
  • громадян, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом катастрофою, (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, людей з інвалідністю), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім’ї.

 Місце знаходження Територіального центру: 01032, м. Київ, вул. Льва Толстого, 25/2, тел./факс: (044) 235-00-40,:

Інформаційний сайт: tcso.gov.ua, електронна скринька: [email protected]

Директор Територіального центру: Рубан Оксана Василівна.

Графік роботи Територіального центру:

Понеділок – четвер 09:00 – 18:00

П’ятниця – 09:00-16:45

Обідня перерва 13:00 – 13:45

 Заступник директора -  Кондратюк Марина Олегівна тел. 234-98-12

Відділення соціальної допомоги вдома № 1.

Місцезнаходження: м. Київ, вул. Новопирогівська, 23 тел. 259-37-52.

Завідувач відділення: Безуглова Олена Григорівна

Відділення соціальної допомоги вдома № 2.

Місцезнаходження: м. Київ, просп.  Науки 18 тел. 525-88-03.

Завідувач відділення: Суховей Тетяна Анатоліївна

Відділення соціальної допомоги вдома № 3.

Місцезнаходження: м. Київ, вул. Льва Толстого, 25/2 тел: 235-24-76.

Завідувач відділення: Сьомкіна Ольга Валеріївна

Відділення соціальної допомоги вдома територіального центру надають соціальну послугу догляд вдома за місцем проживання/перебування одиноким громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою  рухової активності (мають  III,  IV,  V  групи рухової  активності)  та потребують сторонньої допомоги, надання соціальних послуг в домашніх умовах згідно з медичним висновком.

Відділення денного перебування.

Місцезнаходження: м. Київ, вул. Льва Толстого 25/2 тел. 234-33-90.

Завідувач відділення: Дяченко Яна Миколаївна

Відділення надає послуги соціальної адаптації, консультування а також соціально – педагогічну послугу «Університет третього віку». Зокрема, відділенням організовується та проводиться навчання для людей похилого віку (англійська мова, комп’ютерні курси), організовано роботу кабінету психологічного розвантаження, проводяться екскурсії, зустрічі з провідними майстрами мистецтва, проходять групові заняття з лікувальної фізкультури а також надаються послуги масажиста.

Відділення соціально-культурних послуг

Місцезнаходження: м. Київ, вул. Льва Толстого 25 тел. 235-24-76.

Завідувач відділення: Цісарж Ірина Вікторівна

Відділення організовує культурно-масові заходи Територіального центру за участю підопічних (вечори відпочинку, лекції, бесіди, відвідування виставок та проведення екскурсій). Щомісячно відбувається перегляд вистав та відвідування концертів у театрах Києва, щотижня можна переглянути кінофільми, а в суботу та неділю проводяться пішохідні, сезонні екскурсії по Києву та за межі міста.

Організовується  робота  гуртків за інтересами: ветеранський хор «Червона гвоздика», вокальний ансамбль «Голосіївські наспіви» та «Зерно любові», Вокальна студія «Співаємо разом». вокальний ансамбль  - «Зоряниця», танцювальний гурт «Танцюємо разом».

Проводяться зустрічі за інтересами: поетичної студії «Мрія», гурту «Ветерани бардівської пісні та туризму», гурту «У колі друзів».

Також учасники вокальних ансамблів  організовують та проводять заходи в печерському ландшафтному парку  «Співоче  поле», Національному музеї Т. Шевченка, Військовому шпиталі інвалідів війни Пуща Водиця, у бібліотеках  Голосіївського р-ну, приймають  участь у благодійних  концертах в парку ім. Рильського.

Відділення організації надання адресної натуральної допомоги та виконання соціальних програм.

Місцезнаходження: м. Київ, вул. Льва Толстого 22 тел. 234-98-24.

Завідувач відділення: Корнієнко Яніна Володимирівна

Відділення, виходячи з можливостей, наявності фінансової та матеріально-технічної бази, забезпечує громадян одягом, взуттям, іншими предметами першої потреби, продовольчими і промисловими товарами, організовує надання перукарських послуг.

Відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю

Місцезнаходження: м. Київ, вул. Теремківська, 9. тел. 526-74-16

Завідувач відділення: Стогній Наталія Олександрівна

Відділення забезпечує та надає своєчасний доступ дітям з інвалідністю до системи реабілітації та корекції відновлюваних заходів або з подолання фізичних вад. Набуття навичок, які дають змогу неповносправній дитині гармонійно розвиватися, адаптуватися та інтегруватися до життя в суспільстві.

Центр активного довголіття громадян

Місцезнаходження: м. Київ, вул. Васильківська, 27, корп. 1, тел. 258-96-19

Завідувач центру: Овчиннікова Тетяна Михайлівна

Центр проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань здорового та активного довголіття. Здійснює проведення для отримувачів тематичних лекцій, бесід та вечорів з питання життя в похилому віці, профілактики захворювань. Організовує та проводить фізкультурно-оздоровчі заходи (йога, фітнес, реабілітація), консультації психолога та юрисконсульта. Залучає громадян до участі в освітніх програмах, зокрема з комп’ютерної та інформаційної грамотності, вивчення іноземних мов, освоєння прикладного мистецтва.

За інформацією управління праці та соціального захисту населення Голосіївської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.