КМДА Київська міська державна адміністрація


5 грудня 2018

Сьогодні - Міжнародний день волонтерів

Сьогодні - Міжнародний день  волонтерів

5 грудня Україна зі світовою спільнотою відзначає Міжнародний день  волонтерів

Рішенням 40-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 1985 року на знак визнання важливої ролі добровольчих та інших організацій у соціальному й економічному розвитку суспільства 5 грудня проголошено Міжнародним днем  добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку (саме такою є офіційна назва цього Дня).

Волонтери – найактивніша частина суспільства. Люди, які добровільно стають помічником кожному, хто потребує допомоги. Маючи колосальну енергію, вони вміють спрямовувати її на милосердні діла.

Активність та впливовість всенародного волонтерського руху Україна відчула у 2014 році.  Під час Революції Гідності, а потім і війни на Сході, волонтери стали тою силою, яка об’єднала наше суспільство, яка заохотила кожного громадянина України простягти руку ближньому. Саме завдяки українським волонтерам – їхній жертовності, активній громадянській позиції та фанатичній відданості справі – Україна вистояла й зберегла незалежність. Сьогодні волонтерська діяльність в  країні як прояв милосердя і доброчинності існує і буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі.

В цей день хочеться бажати усім волонтерам міцного здоров’я, добробуту, наснаги на добрі справи, родинного затишку і тепла, миру та благополуччя. Нехай кожен шляхетний вчинок одного волонтера спонукає до дії інших, а люди – віддячують вам добром і повагою.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.