КМДА Київська міська державна адміністрація


1 листопада 2018

70 осіб сьогодні стали донорами під час районної акції «Здай кров – врятуй життя!»

70 осіб сьогодні стали донорами під час районної акції «Здай кров – врятуй життя!»

Сьогодні, 01 листопада, за ініціативи Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації та Київського міського центру крові відбулась традиційна районна акція зі збору донорської крові «Здай кров – врятуй життя!» (ФОТОГАЛЕРЕЯ).

Спеціалісти Київського міського центру крові реєстрували потенційних донорів, оглядали їх, з’ясовували наявність протипоказань, брали лабораторні аналізи (перед здачею крові донора тестують на низку інфекцій, що передаються через кров – ВІЛ, гепатит В, С тощо). Наступним етапом здійснювався безпосередній забір крові – процедура проста та безпечна.

За результатами акції 70 небайдужих голосіївців поповнили запаси крові Київського міського центру крові на 31,5 літри, які буде використано для всіх пацієнтів, які потребують переливання. Завдяки тому, що більшість донорів – молодь, цього дня майже не було тих, кого медики не допустили до здачі крові через різні протипоказання.

Голосіївська райдержадміністрація дякує свідомій молоді району за можливість подарувати здоров’я та життя тим, хто потребує цього найбільше, а Київському міському центру крові – за  плідну співпрацю та злагоджену роботу.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.