КМДА Київська міська державна адміністрація


1 лютого 2018

У Голосієві обговорили питання дитячого булінгу

У Голосієві обговорили питання дитячого булінгу

01 лютого 2018 рокуголова Голосіївської райдержадміністрації Наталія Бондар відкрила цікавий та інформативний захід, які відбувся в приміщенні райдержадміністрації – лекцію на тему: «Витоки булінгу: кримінальне мислення як передумова. Кримінальна поведінка: формування, оцінка, корекція», яку провів американський психолог Джиммі Хілл (фотозвіт).

Булінг — це регулярне та цілеспрямоване нанесення фізичної й душевної шкоди людині, дитині. Це довготривале “відторгнення” дитини більшістю членів класу чи групи. На жаль, за статистикою ЮНІСЕФ нині 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою цькування протягом останніх трьох місяців. 24% дітей стали жертвами булінгу, і 48% з них нікому не розповідали про ці випадки. Такими є основні результати дослідження, проведеного ЮНІСЕФ раніше цього року. Це тривожні цифри, особливо в той час, коли Україна переживає конфлікт, внаслідок чого майже 1,6 мільйона людей, у тому числі 220 тисяч дітей, стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО).

Ініціаторами такого актуального та корисного заходусталиЦентр у справах сім’ї та жінок «Родинний дім» Голосіївської РДА спільно з Незалежною асоціацією психологів в рамках  програми з психологами шкіл, започаткованої Центром з 2004 року з метою профілактики насильства та жорстокого поводження з дітьми та стосується механізмів формування кримінальної поведінки у підлітків, оцінки динаміки розвитку такої поведінки, можливості випередження та застосування методів її корекції.

На семінарі були присутні представники Служби  у справах дітей та сім'ї виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головного Управління Національної поліції у м. Києві, Голосіївського районного управління МВС України в м. Києві, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, психологи та соціальні педагоги закладів освіти району та громадськість тощо.

 

Довідково:

ДжимміХілл понад 20 років професійного психолога та соціального працівника, в основному в галузі захисту дітей та сімейної терапії. Провів численні лекції по всій Європі з питань соціальної роботи, криміналістичної психології (кримінології), соціології та інших питань, пов'язаних з людськими послугами. Працював з дітьми та сім'ями в умовах кризи. Основні обов'язки включали: проведення інтерв'ю з дітьми  що ображали дітей, надання допомоги педагогам, поліції та судам у прийнятті рішень щодо дітей та молоді що знаходяться у небезпеці.

Джиммі Хілл протягом 20 років працював у групі "Злочини проти дітей" у двох штатах США (Нью-Мексико та Вашингтон). Він багато читав лекції з питань, пов'язаних з; зловживаннями, інтерв'ю з дітьми, сексуальне насильство, криміналістична соціальна робота та психологія та інші теми, пов'язані з безпосередньою роботою психолога а також нові криміналістичні технології, які можуть допомогти соціальним працівникам усунути складні справи, пов'язані з поганим поводженням з дітьми.

Серпень 2001  - жовтень 2006- HeritageUniversity, МозесЛейк, Вашингтон, США Професор соціальної роботи в Університеті спадщини Мойсей-Лейк у Вашингтоні.

Жовтень 2005  – сьогодення MCI Innsbruck, Австрія, керівник д-р Майкл Классен.

Листопад 2008 до 2012 - Викладач психотерапії WISP UniversityofWarsawDepartmentofPsychology. Професор психології..

Листопад 2011-2016 - Викладач у галузі судової психології та соціальної роботи з дітьми в SWPS, Варшава, Польща.

 Березень 2014 року до жовтня 2015 року; Викладач соціальної роботи в університеті Південної Чехії в Ческе-Будейовіце, Чеська Республіка.

Навчає психологів та юристів-юристів. Класи зосереджуються на криміналістичній психології, свідченнях суду та збиранні доказів.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.