Головна  →  Оголошення  →  2 червня 2023

Діагностика раку молочної залози

Діагностика раку молочної залози

Найнебезпечніша мамологічна проблема – рак грудей. На сьогодні це найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок.

Лише в Києві щороку такий діагноз встановлюється 1200 – 1500 жінкам. У 20% випадків це занедбані стадії, що не піддаються ефективному лікуванню. Помирає від раку грудей понад 500 киянок на рік. Уявіть собі, що практично всі вони могли б жити, якби пухлину виявили вчасно та одразу розпочали лікування

У 2021 році за кошти міського бюджету закуплено нові мамографи, які працюють у районних консультативно-діагностичних центрах та стаціонарних медичних закладах Києва. 

Фахівці стверджують, що якщо вчасно діагностувати рак грудей, то у переважній більшості випадків він є виліковним. Проте лікарі зазначають, що жінки не поспішають на обстеження навіть за можливості безкоштовного відвідування кабінетів мамографії.

"Ми думаємо: якщо не болить – все гаразд. На жаль, це не так. Та й злоякісні новоутворення, як правило, починають давати про себе знати неприємними відчуттями вже на останніх стадіях. Утім є простий алгоритм для жінок, які саме обстеження молочних залоз, як часто необхідно проходити залежно від віку та інших складових", — повідомила Валентина Гінзбург.

Жінки до 35 років мають раз на рік проходити УЗД-дослідження, з 35-40 років направляються на первинну одноразову мамографію. Після 40 років мамолога слід відвідувати щороку.

 

В КНП «КДЦ» Голосіївського району м. Києва (проспект Голосіївський, 59А, каб. 910, 913) з метою ранньої діагностики раку молочної залози, своєчасного лікування, медичного спостереження і як наслідок, суттєвого зменшення смертності від раку молочної залози проводяться мамографічні дослідження на сучасному мамографі Selenia Dimension за електронним направленням лікуючого лікаря та лікаря первинної ланки.

 

Запис на дослідження здійснюється в телефонному режимі за номером 063-861-84-00 та через реєстратуру підприємства (тел. 257-10-01) при наявності електронного направлення.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю