Головна  →  Оголошення  →  31 травня 2023

Управління соціального захисту населення інформує

Управління соціального захисту населення інформує

Як перебуваючи за кордоном, дистанційно відмовитися від отримання різних видів соціальної допомоги

Якщо громадянин України, який тимчасово перебуває за кордоном, має бажання чи потребу відмовитися від отримання якоїсь із соціальних допомог, він може зробити це в такий спосіб:

Написати відповідну заяву в довільній формі з зазначенням таких обов’язкових реквізитів:

• назва органу соціального захисту населення, в якому громадянин перебуває на обліку;

• прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) отримувача допомоги;

• адреса зареєстрованого/задекларованого місця проживання/перебування;

• контактний номер мобільного телефону;

• адреса електронної пошти (за наявності);

• вид отримуваної допомоги (наприклад, державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю).

Надіслати заяву щодо відмови від соціальної допомоги електронною поштою або засобами поштового зв’язку на адресу відповідного органу соціального захисту населення в Україні. Контакти органів соціального захисту населення можна знайти на сайтах відповідних районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад.

Орган соціального захисту населення, до якого надійде звернення, після припинення виплати певного виду допомоги надішле громадянину, за його бажанням, електронною поштою скан-копію довідки про неотримання допомоги. Про необхідність отримання такої довідки необхідно вказати у заяві.

Якщо особа виїхала з території, на якій ведуться бойові дії, або яка тимчасово окупована російською федерацією, й органи соціального захисту не мають можливості здійснювати свої повноваження, заяву можна надіслати до Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю