Головна  →  Новини  →  19 травня 2014

В Голосієво відкрився новий дитячий будинок сімейного типу

В Голосієво відкрився новий дитячий будинок сімейного типу

17 травня в Голосіївському районі столиці по вул. Ломоносова, 73-Д урочисто відкрився новий дитячий будинок сімейного типу.

На відкриття ДБСТ до членів родини Ліндя завітали очільник Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, голова Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Микола Даневич, начальник служби у справах дітей Київської міської державної адміністрації Микола Кулеба.

Новоствореному дитячому будинку сімейного типу Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація надала в користування нову та простору квартиру загальною площею 187,2 кв. м., яка облаштована необхідними меблями, побутовою технікою. Для дітей створені всі умови для проживання та повноцінного розвитку.

Батьками-вихователями дитячого будинку сімейного типу є подружжя Ліндя, батько Едуард Дмитрович та мати Віра Андріївна. Рішення про те, що чужих дітей не буває, подружжя Ліндя прийняли ще в 2004 році, тоді, маючи двох власних доньок, вони стали піклувальниками ще двох неповнолітніх дітлахів, які за період піклування в сім’ї Ліндя отримали належний догляд, вищу освіту та путівку в нове життя.

У 2007 році, набувши статусу прийомної, родина взяла на виховання ще 3 дітей. Розуміючи, що допомога обездоленим дітям - це сенс життя, Віра Андріївна та Едуард Дмитрович прийняли рішення взяти на виховання в свою сім`ю ще кількох дітей, які залишились без батьківського піклування, та оточити їх любов’ю, турботою, надати сімейний затишок та тепло. Але час іде, діти вже виросли та розпочали своє самостійне, доросле життя, тож у квітні 2014 року в сім`ї з’явилось ще 5 дітей, які втратили рідну родину, і зараз подружжя Ліндя є батьками - вихователями для 6 дітей - вихованців новоствореного дитячого будинку сімейного типу.

Сьогодні дитячий будинок сімейного типу родини Ліндя - це велика та дружня сім’я, де все так, як і в кожній родині - є і успіхи, є і проблеми. Але головне тут – небайдужість, любов до дітей та великий досвід у їх вихованні. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю