КМДА Київська міська державна адміністрація


25 травня 2020

Київ відновив пасажирські перевезення громадським транспортом, роботу магазинів площею до 1000 кв. м та проведення сільськогосподарських ярмарків

Київ відновив пасажирські перевезення громадським транспортом, роботу магазинів площею до 1000 кв. м та проведення сільськогосподарських ярмарків

Від 22 травня Київ відновив роботу наземного пасажирського транспорту та роботу магазинів площею до 1000 кв. м. Таке рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це під час брифінгу повідомив виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Сьогодні проведено засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації. Ми врахували зміну показників для послаблення протиепідемічних заходів. Так, у столиці загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення становить менше ніж 12 осіб, а саме: 11,7. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50% а саме: 35%. Середня кількість тестувань методом ПЛР становить більше 12 осіб на 100 тис. населення протягом останніх семи днів, а саме 37,7. Тож, прийнято рішення про перехід до другого етапу послаблення протиепідемічних обмежень з дотриманням усіх норм та регламентів», – зазначив Валентин Мондриївський.

Так, наземний пасажирський транспорт відновив роботу 22 травня о 12:00.

Регулярні пасажирські перевезення автомобільним та електричним транспортом (трамвай, тролейбус) у міському сполученні відновлюються за умови обмеження кількості пасажирів у салонах у межах кількості місць для сидіння та стоячих місць, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

Окрім того, із 23 травня відновлюють роботу магазини площею до 1000 кв. м.

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» відновив перевезення пасажирів від сьогодні, 25 травня. Також у понеділок відновляють проведення сільськогосподарських ярмарків.

Наголошуємо, що у столиці продовжує діяти масковий режим, тож пасажирів у транспорт допускатимуть лише за наявності засобів індивідуального захисту. Так само маска буде необхідна під час візитів у магазин та на ярмарки.

 

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.