Головна  →  Новини  →  17 березня 2020

Столиця на карантині

Столиця на карантині

На брифінгу перший заступник голови КМДА Микола Поворозник поінформував, що місто скоригувало заходи, спираючись тепер на доручення Кабміну і на щойно проголосований у Верховній Раді тимчасовий закон, яким регулюється діяльність у період обмежувальних заходів в Україні, пов’язаних з розповсюдженням коронавірусу.

Він підтвердив, що завтра всі кияни зобов’язані працювати або перебувати вдома.

Микола Поворозник підтвердив:

  • сьогодні о 23 годині столичний метрополітен буде зачинено на вхід і відновить свою роботу не раніше 4 квітня;
  • у лікарнях столиці відкладено всі планові операції і госпіталізація і мед заклади готують додаткові резерви до прийому хворих на корона вірус;
  • у столиці буде забезпечено перевезення пасажирів наземним транспортом по основних напрямках руху поїздів метро;
  • у салони наземного транспорту допускатимуться лише по 10 пасажирів і виключно у медичних масках;
  • столичний наземний транспорт працюватиме у штатному режимі;
  • на роботу їздитимуть лише працівники критично важливих галузей життєзабезпечення, медики, аптекарі, працівники оборонних та фармацевтичних та харчових підприємств;
  • закривають всі ринки, продуктові та інші ярмарки, контролювати їх відсутність на вулицях будуть РДА та поліція;
  • департаменти КМДА, ЦНАПи працюватимуть у режимі чергування, у ЦНАПИ діє онлайн запис за довідками і лише з найважливіших питань.

Микола Поворозник також додав, що прийнято рішення максимально звільнити гуртожитки і відіслати всіх студентів по домівках. Доставкою іногородніх працівників на столичні підприємства, що перераховані вище, має опікуватися дирекція підприємств. Пересування в межах міста їм забезпечить комунальний транспорт.

Також було повідомлено, що тестів на виявлення носійства небезпечного вірусу в місті достатньо, і робитимуть тести тільки за медичними показами, а не за бажанням клієнтів. Така ситуація з тестуванням триватиме, поки не зміняться затверджені медичні протоколи, єдині для всіх країн.

Заступник голови КМДА Олександр Густєлєв наголосив, що у столиці продовжиться дезінфекція транспорту, зокрема маршруток усіх форм власності, підземних переходів, зупинок.

Джерело: https://vechirniy.kyiv.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю