Головна  →  Новини  →  19 серпня 2019

Батькам та вихователям прийомних дітей Київ надасть допомогу до 19 тис. грн

До Дня знань цього року столиця надасть прийомним родинам, які турбуються про дітей-сиріт, допомогу у розмірі від 7 до 19 тисяч гривень. Одноразову адресну матеріальну допомогу отримають сім’ї, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це йдеться у відповідному Розпорядженні КМДА № 1465 від 16 серпня 2019 року.

З метою покращення стану утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з нагоди Дня знань у 2019 році, надати одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу окремим категоріям громадян, які перебувають на обліку та фактично проживають у місті Києві, - говориться у тексті Розпорядження.

Згідно документу, матеріальна допомога у розмірі 7 тис. грн буде надана:

  • патронатним вихователям, які виховують від 1 до 3 дітей, залишених без батьківського піклування, дітей-сиріт, або дітей, позбавлених піклування;
  • прийомним батькам, які виховують від 1 до 3 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також матеріальну допомогу у розмірі 14 тис. грн нададуть батькам-вихователям, прийомним батькам, які виховують від 4 до 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Крім того, матеріальну допомогу у розмірі 19 тис. грн отримають батьки-вихователі та прийомні батьки, які виховують 7 та більше дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Гроші одержувачам виплатять або через «Укрпошту», або на поточні рахунки в банках, а власникам «Картки киянина» - перерахують банківські карти.

Допомога буде здійснюватися за кошти, передбачені міською цільовою програмою «Турбота. Назустріч киянам» на 2019 – 2021 роки.

Головна мета такої підтримки – стимулювати розвиток у столиці сімейних форм виховання для сиріт, аби більше киян готові були створити прийомну родину для дітей, які потребують піклування.

Джерело: Вечірній Київ

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю